Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.20 uur

Datum nieuwsfeit: 06-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.20 uur
Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN - Afgelopen nacht is een 31-jarige man automobilist uit Zeist betrapt op het rijden onder invloed op de Batauweg. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,1 promille. Dit betekende een boete van 700 gulden en een rijverbod van 4 uur.

Auto tegen boom, bestuurder spoorloos

IJSSELSTEIN Na een melding van een ongeval trof de politie afgelopen nacht inderdaad op Panoven een personenauto tegen een boom aan. De auto had inmiddels vlam gevat.

Bij onderzoek bleek dat er zich niemand meer in of bij de auto bevond. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de auto, die nagenoeg volledig was uitgebrand. De auto werd weggetakeld.

De politie tracht aan de hand van het kenteken de verantwoordelijke bestuurder te achterhalen.

Auto tegen lichtmast, bestuurder onder invloed

IJSSELSTEIN Na een melding trof de politie gistermiddag een personenauto aan die tegen een lichtmast op de provinciale weg N210 was gebotst. De twee inzittenden waren niet gewond geraakt, maar wel bleek dat zij alcohol hadden gedronken. De twee wilden echter niet direct bekend maken wie van hen had gereden en begonnen zich te verzetten. Met behulp van assisterende politiemensen werden de twee aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Daar bleek dat een 47-jarige man uit Amsterdam de auto had bestuurd. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,4 promille. De man bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechtbank.

Van de andere inzittende, een 36-jarige man uit Lelystad, bedroeg de uitslag van de ademanalyse 1,5 promille. Hij kreeg een boete wegens verzet tegen de politie en een bekeuring voor het laten rijden in een auto zonder dat een verzekering was afgesloten.

Bekeuringen uitgedeeld

IJSSELSTEIN Bij een controle gistermiddag op Vingerhoekhof en Koningshof werden in totaal 14 bekeuringen uitgedeeld voor het niet gebruiken van de parkeerschijf en het overschrijden van de toegestane parkeertijd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie