Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.05 uur

Datum nieuwsfeit: 06-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.05 uur
Snelheidscontrole

MAARTENSDIJK Op de Tolakkerweg heeft de politie vrijdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen kwart over één en tien voor drie werden 722 voertuigen gecontroleerd.

In totaal reden 93 bestuurders te hard. Op de Tolakkerweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Een bestuurder reed met 94 km/u. langs de radarpost.

Overlast jeugd

DE BILT Vrijdagavond werd er naar de politie gebeld met de mededeling dat er lastige jeugd zich ophield in een portiek aan de Dorpsstraat. Ter plaatse trof de politie vier jongens aan die in het portiek van de flat zaten.

In het portiek hing en rookwalm, de peuken lagen op de grond en er lag een halve fles sterke drank. De agenten hebben de jongens aangesproken op hun gedrag. Een van de jongens een 15-jarige uit Zeist- probeerde te vluchten maar de agenten konden hem snel in de kraag vatten.

Een 14-jarige jongen uit Zeist gaf in eerste instantie een valse naam op. Ook hij werd meegenomen naar het bureau. De jongens zijn na een stevig opvoedend gesprek opgehaald door hun ouders.

Autoinbraak

ODIJK Een 39-jarige man uit Odijk liep vrijdagmiddag op de Scherpenburgerwaard toen hij werd aangesproken door twee onbekende jongens. De twee vroegen de man waar zij een band van hun brommer konden laten plakken. Nadat de man de weg had gewezen reden zij weg.

Kort daarna zag de 39-jarige man de jongens bij een geparkeerde auto in de Scherpenburgerwaard staan. Bij het zien van de man reden zij snel weg. Bij het voertuig zag hij een boodschappentas liggen en er was een ruit van de auto was ingeslagen.

Signalement verdachte 1.: Blanke jongen, ongeveer 17 jaar, kort blond stijl haar. Hij droeg een licht beige jas. Signalement verdachte 2.: Donkere jongen, ongeveer 17 jaar, half lang krullend haar. De politie is op zoek naar getuigen van de autoinbraak. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44

Snelheidscontrole

ZEIST Op de Amersfoortseweg heeft de politie vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen drie en vijf uur werden 1036 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 26 bestuurder een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie