Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 06-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 6-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 6 januari 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Veendam: brand leegstaand hotel opgelost
Met de aanhouding van een zestal verdachten in de leeftijd tussen 16 en 20 jaar uit Veendam is de brand van het leegstaand hotel aan de Ommelanderwijk in Veendam die nieuwjaarsmorgen ontstond, opgelost. Twee 18-jarige jongemannen en een 20-jarige zijn gisteren voorgeleid voor de Rechter-Commissaris. Zij worden beschouwd als de verdachten die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de brand. Ze zijn na de voorgeleiding op vrije voeten gesteld. De andere drie zijn na het verhoor weer in vrijheid gesteld. De brand is ontstaan, nadat de groep binnen in het gebouw in eerste instantie brandjes aan het stoken waren. Onder meer werd een zitbank in brand gestoken. Dit heeft op een later tijdstip vermoedelijk gezorgd voor het uitbranden van het gebouw. De politie kon direct na het uitbreken van de brand in de directe omgeving meteen twee van de verdachten meteen in de kraag pakken. Later is de identiteit van de anderen bekend geworden.

Groningen: sectie dode man Florakade levert geen duidelijkheid op De sectie die gisteren is verricht op de dode 41-jarige man die donderdag in een flatwoning aan de Florakade werd gevonden, leverde geen duidelijke oorzaak van zijn dood op. Nader onderzoek, waaronder laboratoriumtesten, moeten meer aanwijzingen opleveren voor een duidelijke indicatie. Dat kan nog enige tijd kosten. Het lichaam van de man is inmiddels door de Officier van Justitie vrijgegeven en ter beschikking gesteld van de familie. Het onderzoek loopt.

Groningen: bejaarde vrouw beroofd
Gistermiddag omstreeks kwart over drie werd een bejaarde vrouw (84) uit Groningen beroofd van haar boodschappentas. Ze werd terwijl ze met haar fiets aan de achterzijde van de flat waar ze woont aangesproken door een kleurling, die eveneens op de fiets was. Hij vroeg haar naar een bepaalde straat. Toen ze hem wilde antwoorden, pakte hij plotseling haar tas, en verdween snel uit het zicht. De man was ongeveer 1.75 m. lang, ongeveer 18-20 jaar, had een tenger postuur en droeg een donkere pet en overigens donkere kleding. De politie is op zoek naar getuigen Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel 0900 8844.

Groningen: man bedreigt vrouw met bijl
Een 35-jarige inwoner van Groningen is vannacht aangehouden nadat hij op de Surinamestraat een vrouwelijke kennis van hem had bedreigd met een bijl. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw werd volgens zeggen al enige tijd bedreigd door de man. Toen ze vannacht thuiskwam wachtte hij haar op in haar woning. Na een korte scheldpartij wilde hij haar te lijf gaan met de bijl, waarop de vrouw het huis uitvluchtte. Een passant belde op haar verzoek de politie die juist op tijd was. De man werd overmeesterd voordat hij de vrouw kon slaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: autokraker aangehouden
Een 35-jarige autokraker is gisteravond aangehouden op de Schoolholm in zijn woonplaats. De man reed daar op de fiets en werd door de politie gezocht voor twee auto-inbraken die kort daarvoor op het Damsterdiep en de Spilsluizen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging
Een 40-jarige Groninger is gistermiddag op de Bedumerstraat aangehouden voor bedreiging van een 29-jarige kennis, eveneens uit Groningen. De aangehouden man zou kort daarvoor de kennis hebben bedreigd met een pistool . De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: jongen op gestolen bromfiets aangehouden Een 17-jarige inwoner van Groningen is gistermiddag op de S.O.J. Palmelaan aangehouden, omdat hij op gestolen bromfiets reed. De bromfiets is vlak voor de jaarwisseling met geweld afgenomen van de eigenaar die op de bromfiets reed. Dit gebeurde op de Burchtstraat in Groningen. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de aangehouden jongeman bij de beroving.

Appingedam: beenfractuur bejaarde vrouw bij ongeval Een 86-jarige inwoonster uit Appingedam brak gistermiddag een been, nadat ze bij het oversteken van de Famsumerweg werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 34-jarige inwoner van Hoogezand. De vrouw heeft vermoedelijk de auto niet zien naderen. Ze is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie 0900 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie