Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start conservatoriumconcerten 2001 in De Bijloke te Gent

Datum nieuwsfeit: 07-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

Start conservatoriumconcerten 2001. Openingsconcert door de operastudio Vlaanderen
Internationaal op zondag 7 januari en maandag 8 januari

Conservatoriumconcerten 2001 is een initiatief van de Hogeschool Gent, departement muziek en dramatische kunst in samenwerking met de Stedelijke Concertzaal De Bijloke. De derde editie, die zoals de vorige twee gratis toegankelijk is, stelt de beste studenten voor op de vooravond van hun professionele carrière in de meest gevarieerde programmas. De reeks heeft wekelijks plaats op elke zondag en maandag van 7 januari tot 21 mei 2001. Plaats van het gebeuren is het nieuwe toegangsgebouw van de Stedelijke Concertzaal De Bijloke.

Het openingsconcert wordt verzorgd door de studenten van de Operastudio Vlaanderen Internationaal. Niet zo maar een toevallige keuze. De Operastudio Vlaanderen Internationaal, geleid door artistiek directeur Guy Joosten, is sinds 1999 gehuisvest op de historische concertsite van De Bijloke. Voor het eerst krijgen we ter plekke inzage in het kunnen van de jongeren. Zingen is hun vak, hun hobby, hun leven. Dat bewijzen ze aan de hand van arias, recieten, ensemblezang en liederen van Johann Strauss, Massenet, Mozart, Verdi, Poulenc, Bellini, Rossini, Donizetti, Richard Strauss en Brahms.

Praktisch

Zondag 7 januari om 11 uur; maandag om 12.30 uur in het toegangsgebouw van de Stedelijke Concertzaal De Bijloke, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent.

Toegang gratis.

Informatie

Stedelijke Concertzaal "De Bijloke"/Stadsconcerten, Bijlokekaai 7, 9000 Gent, tel. (09)233 68 78, fax (09)225 65 82, e-mail (stadsconcerten@gent.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie