Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groenfondsen verslaan duurzame aandelenfondsen in 2000

Datum nieuwsfeit: 07-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Groenfondsen verslaan duurzame aandelenfondsen in 2000 6-1-2001
Uit de berekende rendementsgegevens afkomstig van het onderzoeksinstituut Nyfer (Universiteit van Nyenrode) blijkt dat de beursgenoteerde groenfondsen beter hebben gerendeerd dan de aandelenfondsen.
Het ABN Amro Groenfonds heeft het best gerendeerd van alle duurzame en groene fondsen samen. Het behaalde over 2000 een rendement van 11,8%. Vervolgens komen het Triodos Groenfonds (6,9%) en het ASN Groenprojectenfonds (3,1%). Pas op de vierde plaats komt het eerste duurzame aandelenfonds. Zoals bijna te verwachten is, is dat wederom het ASN Aandelenfonds met een rendement van 2,4%. Twee duurzame aandelenenfondsen behaalden een negatief rendement in 2000: het mixfonds ABF (-6,6%) en het Robeco DuurzaamAandelen Fund (-9%).
Van de nieuwe fondsen die in de loop van 2000 gelanceerd werden, ontbreken uiteraard de gegevens.

De groenfondsen zijn in 2000 sterk aangetrokken in koers doordat er zekerheid kwam over de veiligstelling van de fiscale voordelen in het nieuwe belastingstelsel voor dergelijke beleggingen. Evenals andere aandelenfondsen hadden de duurzame aandelenfondsen daarentegen te kampen met een negatief beurssentiment.

Als het Ohra Milieutechnologiefonds ook als een duurzaam fonds te beschouwen is dan hebben we een andere koploper: dit fonds behaalde maar liefst een rendement van ruim 30% in 2000, na jaren sterk achtergebleven te zijn.

Website www.duurzaam-beleggen.nl
Van der Molen Environmental Internet Services, Woudenberg www.vandermolen-eis.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie