Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 07-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 7-01-2001

Persberichten district Maastricht
Zondag, 7 januari 2001 (H.P. 12.20)

Maastricht, straatroof:
Een 79 jarige inwoonster van Maastricht is zaterdagmorgen op het Oranjeplein te Maastricht het slachtoffer geworden van een straatroof. Het slachtoffer liep zaterdagmorgen omstreeks 10.15 uur over het Oranjeplein waar een onbekend gebleven man haar van achteren naderde. Het slachtoffer hoorde plotseling rennende voetstappen achter zich. Nog voordat zij kon reageren voelde zij dat iemand aan haar tas die zij onder haar arm droeg begon te trekken. Het slachtoffer hield de tas vast en kwam daardoor ten val. Zij bezeerde zich wel maar liep geen letsel op. Bij het vallen moest het slachtoffer haar tas loslaten waarop de onbekende man met de tas wegrende. Het slachtoffer heeft kort daarna bij de politie aangifte gedaan. De handtas en een bos sleutels uit deze tas werden terug gevonden in de Koepelstraat te Maastricht. In de tas was onder andere een beurs met enkel tientjes aanwezig.

Maastricht, verkeersongeval met letsel:
Zaterdagmiddag 6 januari 2001 heeft op de Limburglaan te Maastricht een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 46 jarige inwoonster van Maastricht een gebroken pols opliep.
Op het fietspad gelegen langs de Limburglaan zijn zaterdagmiddag omstreeks 14.15 uur een bromfiets en een fiets vrijwel frontaal met elkaar in aanrijding gekomen. De bestuurder van de bromfiets een 18 jarige inwoner van Maastricht lette bij het inhalen niet op het tegemoet komende verkeer en reed vrijwel frontaal tegen een op hetzelfde fietspad rijdende 46 jarige fietser. Door de val liep deze laatste een polsbreuk op. Zij werd overgebracht naar het A.Z.M. alwaar medisch hulp werd verleend op de afdeling spoedeisende hulp. Tegen de veroorzaker van het verkeersongeval wordt proces-verbaal opgemaakt. De 18 jarige bromfietsbestuurder reed op zijn bromfiets zonder helm en was ook niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Aan het politiebureau wordt nog een technisch onderzoek ingesteld naar de staat van de bromfiets.

Maastricht, straatroof mislukt:
Een 62 jarige vrouw is zaterdagavond op de Prof. Kernstraat te Maastricht gewond geraakt bij een mislukte straatroof. In het A.Z.M. moest een hoofdwond worden gehecht.
Het slachtoffer liep zaterdagavond omstreeks 20.30 uur in gezelschap van haar echtgenoot en nog een vrouw over de Prof Kernstraat te Maastricht. Geheel onverwacht trok plotseling een onbekend gebleven man aan de handstas van het slachtoffer. Het slachtoffer kwam hierbij ten val en liep een bloedende hoofdwond op. De echtgenoot van het slachtoffer wist met hulp van een getuige te voorkomen dat de tasjesrover de tas buit kon maken. Deze zag in dat hij het onderspit ging delven en moest met lege handen ijlings de vlucht nemen. Hij rende weg in de richting van de Prof Cobbenhagenstraat. Het slachtoffer werd in het academisch ziekenhuis behandeld maar kon daarna het ziekenhuis verlaten.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 21 jarige chauffeur van een vrachtauto (trekkend gedeelte van een trekker met oplegger) is zondagmorgen 7 januari 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed.
De chauffeur reed omstreeks 05.10 uur over de Kesselskade te Maastricht, luid toeterend richting het uitgaanspubliek dat uit de aldaar gelegen dancing kwam. Een politiepatrouille gaf daarop op de Maasboulevard te Maastricht een stopteken aan de chauffeur en werd daarop gecontroleerd. Hij bleek naar alcohol te ruiken en moest een alcoholblaastest ondergaan. Deze gaf ook aan dat er alcohol in het spel was. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag aan van
1.2 promille. Tegen de chauffeur werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van zes uur in zijn bezit.

Meerssen, inbraak in sporthal:
In de sporthal te Meerssen, gelegen aan de Molenveldweg heeft zondagmorgen omstreeks 04.45 uur een inbraak plaatsgevonden. Nadat het inbraakalarm in werking trad werd de politie gewaarschuwd. Deze trof een vernielde ruit aan van de kantine. In de kantine werden geen inbrekers meer aangetroffen. Uit de gokkast werd het daarin aanwezige geld van enkele tientjes weggenomen. De beheerder heeft van de inbraak aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie