Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 07-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 7-01-2001
Mediaberichten 6 en 7 januari 2001 (13.00 uur)

ROERMOND: Hennepkwekerij opgerold

ROERMOND De politie heeft zaterdagmiddag kort na 13.00 uur in een woning aan de Prinses Beatrixstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De 34-jarige bewoner van het pand werd aangehouden.

De politie stelde een onderzoek in omdat er meerdere meldingen waren binnengekomen van stankoverlast. Bij binnenkomst werd de bewoner op heterdaad betrapt toen hij hennepplanten aan het knippen was. De politie nam bijna 1.200 gram eindproduct en zeven planten (764 gram netto-gewicht) in beslag. Tegen de man is een snelrechtprocedure gestart. Na verhoor is hij in de loop van de middag in vrijheid gesteld.

ECHT: Dure caravan gestolen

ECHT Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf het terrein bij een bedrijf aan de Edisonweg een caravan met een waarde van bijna vijftigduizend gulden gestolen. De dieven hadden toegang gekregen tot het terrein na het vernielen van sloten aan een toegangspaal en poort. Op het terrein werden vervolgens meerdere caravans verplaatst om bij de bewuste caravan te komen. De politie vermoedt dat er meerdere dieven aan het werk zijn geweest.

ROERMOND: Jongen overvallen op straat

ROERMOND De politie heeft vrijdagavond laat twee 15-jarige jongens uit die stad aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een poging tot straatroof en mishandeling van een 14-jarige jongen uit Roermond. Die raakte daarbij licht gewond.

Het slachtoffer fietste rond 21.00 uur over de Adelaarshorst toen hij door het tweetal gedwongen werd te stoppen en af te stappen. Toen ze geld van hem eisten en hij dat niet gaf, werd hij door de overvallers mishandeld, waarbij hij geslagen en geschopt werd. Het slachtoffer zag vervolgens kans weg te rennen en de politie te waarschuwen. Op grond van het signalement kon de politie korte tijd later de twee jeugdige overvallers aanhouden. Het tweetal is ingesloten en na verhoor in de loop van zaterdag in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt een snelrechtprocedure gestart.

GENNEP: Fietsendieven gepakt

GENNEP De politie heeft zaterdagmorgen twee 16-jarige inwoners van Ottersum aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal van drie fietsen. Een derde 15-jarige verdachte, eveneens uit Ottersum, is in de loop van zondag door de politie verhoord.

De politie had een melding gekregen dat op de Koeweidestraat in Gennep zes fietsen waren achtergelaten; drie fietsen bleken te zijn gestolen en vernield en drie fietsen bleken te zijn achtergelaten. Terwijl de politie de fietsen op een aanhangwagen aan het laden was, verschenen de twee jeugdigen ter plaatse, die op vragen van de politie onduidelijke en onsamenhangende antwoorden gaven. Hierop werden ze aangehouden, waarna ze de diefstal en vernieling van de fietsen gepleegd samen met de derde verdachte - bekenden. De jongens zijn na verhoor in vrijheid gesteld en door hun ouders bij het politiebureau opgehaald. De politie weet nog niet van wie de drie gestolen fietsen zijn en vraagt eventuele benadeelden contact op te nemen via telefoonnummer: 0900 - 8844 (30 c/m).

VENLO: Twee gewonden bij vechtpartij

VENLO Bij een ruzie in de Venlose binnenstad zijn in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige Venlonaar en een 25-jarige inwoner van Belfeld gewond geraakt. De Belfeldenaar is met ernstig letsel opgenomen in het ziekenhuis van Venlo. De Venlonaar is na te zijn behandeld in het ziekenhuis - ingesloten in het politiebureau.

Voor de politie is de toedracht nog onduidelijk. Na de melding rond 02.45 uur trof de politie de Venlonaar gewond aan op de Steenstraat. De man kon geen duidelijke verklaring afleggen en werd ter behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een getuige had de man een mes afhandig gemaakt en dat aan de politie gegeven. Getuigen wisten de politie verder te vertellen dat een tweede slachtoffer, de Belfeldenaar, hevig bloedend op weg was naar het ziekenhuis. De politie vermoedt dat de twee mannen al eerder op de avond ruzie met elkaar hebben gekregen en dat dit op de Steenstraat is uitgelopen op een steekpartij. Ook vermoedt de politie dat er meerdere mensen bij betrokken zijn. De politie vraagt daarom dringend eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer: 0900 8844 (30 c/m).

REUVER: Gewonde bij verkeersongeval

REUVER Bij een verkeersongeval op de Rijksweg tussen Reuver en Swalmen is vrijdagavond een 44-jarige vrachtautochauffeur uit Veenendal zodanig gewond geraakt dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis van Venlo. Door de ontstane ravage en de takelwerkzaamheden moest het verkeer enkele uren worden omgeleid over de Streekweg.

Het ongeval gebeurde toen de vrachtautochauffeur door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en rijdende in de richting van Reuver links van de weg raakte en daar tegen vier bomen botste. Bij het ongeval raakte verder niemand gewond of betrokken.

ROERMOND: Vrouw beroofd van portemonnee

ROERMOND Een onbekend gebleven man van circa 20 tot 25 jaar heeft zaterdagavond kort na zes uur een 65-jarige inwoonster van Herten overvallen en beroofd van haar portemonnee met daarin enkele honderden guldens. Ook zaten er diverse persoonlijke bescheiden in de beurs. De vrouw had net geld gepind uit een automaat aan het Zwartbroekplein toen de onbekende haar het geld en de portemonnee uit de handen griste en er vandoor ging. De vrouw kwam ten val en raakte licht gewond. De politie heeft de zaak in onderzoek.

ROERMOND: Onrustige carnavalsavond

ROERMOND Tien surveillances en twee politiehonden moesten er in de nacht van zaterdag op zondag aan te pas komen om de rust te herstellen en te bewaren bij een carnavalsavond in een zaal aan de Prins Bernhardstraat in Roermond. Voor zover bekend raakte niemand gewond; er werden geen aanhoudingen verricht.

De politie had rond twee uur een melding gekregen van een dreigende situatie, waarbij in de zaal door meerdere mensen over en weer geduwd en getrokken werd. Pas toen de politie in grote getale aanwezig was, keerde de rust weer en kon het personeel de bezoekers bewegen de zaal te verlaten omdat het feest was afgelopen. De politie heeft nog geen idee wat er zich precies heeft afgespeeld en wat daar dan de toedracht van is geweest.

WEERT: Oogletsel bij vechtpartij

WEERT Een 20-jarige inwoner van Delft is in de nacht van zaterdag op zondag bij een vechtpartij op de Oelemarkt gewond geraakt aan zijn oog. De man heeft zich moeten laten behandelen bij de Eerste Hulp van het Weerter ziekenhuis. Over de ernst van het oogletsel is nog niets definitiefs bekend. Een 22-jarige inwoner van Weert werd aangehouden en ingesloten.

De ruzie ontstond na een woordenwisseling tussen meerdere mensen op de Oelemarkt nadat over en weer scheldwoorden waren gebruikt. Daarna ontstond tussen de Delftenaar en de Weertenaar een ruzie, waarbij de man uit Delft klappen tegen zijn hoofd kreeg en op de grond liggend werd geschopt door de Weertenaar. De politie kon de man uit Weert terplaatse aanhouden. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op.

VENLO: Diverse acties tegen drugshandel

VENLO De politie heeft afgelopen weekeinde bij meerdere acties tegen drugshandel in totaal twaalf personen aangehouden. Enkele tientallen grammen harddrugs, meerdere honderden grammen marihuana en hashish, ruim elfduizend gulden en diverse handelaarsspullen zoals weegschaaltjes en verpakkingsmateriaal werden inbeslag genomen.

Omdat de politie vermoedde dat vanuit een woning aan de Klokkengietersstraat al langere tijd werd gehandeld in harddrugs werd een onderzoek ingesteld. Nadat de politie bij twee Duitse jongemannen had vastgesteld dat ze een geringe hoeveelheid heroïne (0,1 gram) hadden gekocht in die woning, deed de politie een inval. Daarbij werden de bewoners, een 39-jarige man en een 30-jarige vrouw aangehouden. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. In de woning trof de politie meerdere spullen aan die nodig zijn voor de handel in drugs zoals weegschaaltjes en verpakkingsmateriaal. Verder vond de politie bijna 18 gram heroïne en nam bij de man een geldbedrag van bijna tweeduizend gulden in beslag.

Bij de controle van een Duitse personenauto op de Bolwaterstraat trof de politie bij de 22-jarige bestuurder uit Rheinberg een zakje met enkele grammen marihuana aan. Het spul werd in beslag genomen en de man werd aangehouden. Hij is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Bij controles op de Straelseweg trof de politie bij vijf Duitsers uit Geldern en Duisburg enkele grammen hashish en enkele tientallen grammen marihuana aan. De soft drugs werden in beslag genomen. Een van hen bleek in het bezit van een vlindermes; dit werd in beslag genomen. Tegen het vijftal is proces-verbaal opgemaakt; ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Naar aanleiding van deze bevindingen deed de politie een inval in een woning aan de Straelseweg: daarbij werden een 29-jarige man uit Blerick en de 23-jarige bewoonster van het pand aangehouden. Bij de huiszoeking werd bijna 1 kilo softdrugs aangetroffen en een geldbedrag van bijna negenduizend gulden.

De politie zal haar bevindingen rapporteren aan de gemeente en woningstichting, zodat maatregelen ter sluiting of ontruiming kunnen worden genomen om verdere overlast te voorkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...