Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijf aanhoudingen bij vechtpartij in Venlo

Datum nieuwsfeit: 07-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 7-01-2001
Mediaberichten 7 januari 2001 (18.00 uur)

VENLO: Vijf aanhoudingen bij vechtpartij

VENLO Bij een vechtpartij op de Parade heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag vijf mensen aangehouden. Om de rust en orde te herstellen en de vechtenden te scheiden moest een politieman gebruik maken van zijn wapenstok. Hij raakte daarbij zodanig in het nauw, dat hij zijn pistool trok om een groep jongeren op afstand te houden. Er is geen schot gelost. Voor zover bekend raakte niemand noemenswaardig gewond.

De politie kreeg rond drie uur een melding van een vechtpartij op de Parade. Toen zij binnen een minuut ter plaatse arriveerde trof de politie een menigte aan van naar schatting enkele honderden mensen, die zich hadden verzameld rond twee groepjes vechtenden. Slechts met moeite lukte het de politiemensen door de menigte heen te komen en de vechtenden te scheiden. Hierbij zijn twee politiehonden ingezet; een van de omstanders werd in zijn arm gebeten. Toen een van de betrokkenen opnieuw in begon te slaan op een tegenstander, maakte een politieman gebruik van zijn wapenstok om hem tot bedaren te brengen. Tijdens die schermutseling raakte die politieman ingesloten door een groep jongeren, die hem zodanig bedreigde, dat hij zich genoodzaakt zag zijn pistool te trekken, zonder echter een schot te lossen. Daarop bleef de groep op afstand en kon de politieman zich bij zijn collegas voegen.

In totaal arresteerde de politie vijf betrokkenen: een 25-jarige Venlonaar, drie inwoners van Blerick (18, 18 en 19 jaar oud) en een 32-jarige man uit Tegelen. Het vijftal is ingesloten en in verzekering gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt wegens onder andere openlijke geweldpleging.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie