Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omzet KPN groeit in 2000 met 25%

Datum nieuwsfeit: 08-01-2001
Bron: KPN NV
Zoek soortgelijke berichten
KPN NV

Omzet KPN groeit in 2000 met 25%

Koninklijke KPN NV zag in 2000 zijn omzet (exclusief boekwinsten) met 25% stijgen naar ca. 10.7 miljard. Een groot deel hiervan valt toe te schrijven aan de acquisitie van de Duitse mobiele operator E-Plus. Dit heeft KPN bestuursvoorzitter Paul Smits vanmiddag meegedeeld tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst voor het management.

Hij bevestigde de eerder bij de presentatie van de halfjaarcijfers uitgesproken verwachting ten aanzien van het resultaat vr afschrijvingen, rente en belastingen (EBITDA).
Het nettoresultaat valt over heel 2000 positief uit vanwege de boekwinst van 2.3 miljard door de deelname van NTT DoCoMo in KPN Mobile.

De klantengroei bij de onderdelen mobiel en internet was spectaculair. KPN Mobile Nederland groeide van 3.5 miljoen klanten naar 4,8 miljoen. In Nederland steeg de penetratie van mobiele telefoon van 43% naar ca.67%. E-Plus steeg van 3.8 miljoen naar 6.6 miljoen klanten. De penetratie ging in Duitsland van 28% naar 57,9%. KPN Orange noteerde in Belgi, sinds de start van zijn activiteiten in september 1999, 500.000 klanten.

Het aantal Internetklanten van KPN in de Benelux steeg in een jaar tijd van 900.000 naar ruim 2 miljoen, waarmee KPN de grootste aanbieder is.


Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie