Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek naar ijzernijverheid langs de Oude IJssel

Datum nieuwsfeit: 08-01-2001
Bron: Gemeente Doetinchem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Onderzoek naar ijzernijverheid langs de Oude IJssel

In samenwerking met historische verenigingen en archiefdiensten start het Gelders Oudheidkundig Contact (consulentschap voor musea en regionale geschiedbeoefening) binnenkort een onderzoek naar de ijzernijverheid langs de Oude IJssel vanaf ca. 1800. Het gebied van de Oude IJssel is de bakermat van de Nederlandse ijzerindustrie, die zich hier vanaf de 16e eeuw ontwikkelde.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door één of meer werkgroepen, bestaande uit leden van historische verenigingen, belangstellenden uit de hoek van de regionale metaalnijverheid en alle andere belangstellenden. Het wordt gecoördineerd en inhoudelijk begeleid door een projectmedewerker van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie