Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdamse coffeeshop in de fout

Datum nieuwsfeit: 08-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Politie nieuwsberichten:

Coffeeshop fout

8-1-2001. Het Horeca Interventie Team (Hit) heeft vrijdag in samenwerking met de politie van wijkteam Meer en Vaart drie arrestaties verricht op grond van de Opiumwet. Dit in het kader van een onderzoek naar een koffieshop aan de Zoelenkerkstraat. Op de etage boven de coffeeshop bleek een softdrugsverwerkingsruimte te zijn ondergebracht. Er zijn enige tientallen kilo's softdrugs in beslag genomen. Aangehouden werden de 37-jarige coffeeshopeigenaar, zijn 42-jarige bedrijfsleider en een 31-jarige Nijmegenaar die softdrugs had geleverd en 50.000 gulden aan handelsgeld bij zich had. De verdachten zijn inmiddels heengezonden.

Aanleiding tot het onderzoek was het vermoeden dat er in en vanuit het pand in softdrugs werd gehandeld. Toen de politie de locatie vrijdag onder observatie had, bleek de 42-jarige Nijmegenaar drie zakken softdrugs te komen leveren. Hij werd met zijn auto aan de kant gezet nadat hij het pand weer had verlaten. Het geld dat deze man bij zich had, werd in beslag genomen. Het ging voor rond de 50.000 gulden in verschillende valuta. De hennepplantage die hij dreef in woonplaats, is ontmanteld door de lokale politie. Het ging om 250 planten en bijbehorende apparatuur.

Later vertrok de 42-jarige bedrijfsleider met zijn auto vanaf de coffeeshop. Ook hij werd aan de kant gezet en aan een controle onderworpen. In de auto lag 2 kilo hasjiesj (in plakken van goede kwaliteit). Het vermoeden bestaat dat deze drugs elders zouden worden afgeleverd.

Tijdens een controle van de coffeeshop werd 540 gram softdrugs aangetroffen. Vervolgens was de verdieping boven de koffieshop aan de beurt. De ruimte was bestemd om softdrugs te bewerken (o.a. wegen en verpakken). Er lagen enige tientallen kilo's hasjiesj en weed.

Bij later onderzoek in de woning en een loods van de coffeeshopeigenaar, in een plaatsje in de kop van Noord-Holland, werd een kleine hoeveelheid softdrugs geconfisqueerd. In de loods, die ogenschijnlijk al een tijd niet meer werd gebruikt, werd een deels ontmantelde weedplantage aangetroffen.

Het onderzoek naar de activiteiten van de coffeeshop en de verdachte personen wordt voortgezet. De Belastingdienst is met een eigen onderzoek tegen betrokkenen begonnen.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie