Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cardio Control sluit strategische distributie-overeenkomst

Datum nieuwsfeit: 08-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Cardio Control NV
Zoek soortgelijke berichten
Cardio Control NV

Cardio Control sluit strategische distributie-overeenkomst af met Amerikaanse Angeion Persbericht d.d. 8 januari 2001

Cardio Control NV uit Delft maakt bekend een akkoord te hebben bereikt voor licensering van haar inspannings-ECG software aan het Amerikaanse Medical Graphics, een divisie van Angeion Corporation uit Minneapolis-St.Paul in de Verenigde Staten.

Medical Graphics is de op een na grootste onafhankelijke aanbieder van cardio-pulmonaire diagnostische systemen ter wereld en zal de software van Cardio Control inbouwen in haar productlijnen voor ergospirometrie die in 55 landen worden verkocht. Cardio Control is leider op het gebied van op de PC gebaseerde medisch-diagnostische systemen, voornamelijk gericht op de hartfunctie, terwijl Medical Graphics zich meer richt op de longfunctie. De combinatie van beiden is duidelijk synergetisch. Beide bedrijven maken tevens bekend een strategische samenwerking aan te willen gaan voor distributie door Cardio Control van de Medical Graphics systemen in een aantal belangrijke Europese landen.

Directeur Dick van Luijk van Cardio Control zegt zeer ingenomen te zijn met de versterking van de distributie in de V.S. welke tot uitbreiding van het produktenpakket leidt. 'Cardio Control en Medgraphics productlijnen vertonen goede synergie voor verschillende klanten in vele landen. Er kan tevens efficiënter worden gewerkt in landen als Duitsland en Nederland. Dit betekent dat we de verkopen sterk kunnen vergroten door het combineren van afzetkanalen en het aanbieden van een breder spectrum aan produkten, hetgeen ook zal leiden tot een hoger resultaat de komende jaren'.

Zowel Angeion als Cardio Control hebben software-ontwikkeling als zwaartepunt en beiden ontwikkelen oplossingen met een open architectuur, zodat eenvoudig integratie en koppelingen met andere software-programma's kan worden gemaakt. Cardio Control verwacht binnenkort meer details bekend te maken over de samenwerking en de gevolgen voor de aanpak in de verschillende landen.

Voor meer inlichtingen:
Cardio Control NV
Drs D.G. van Luijk, algemeen directeur
Mercuriusweg 1
2624 BC Delft

Inlichtingen: 015-750.5000
Fax : 015-750.5050
E-mail: (info@cardiocontrol.com)
Web : www.cardiocontrol.com
www.medgraph.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie