Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 08-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zondagavond
01:46 maandag 8 januari 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Woning uitgebrand

HOOGEVEEN Een tussenwoning aan de Dokter van der Veldenstraat in Hoogeveen brandde zondagavond helemaal uit. Toen de 34 jr. bewoonster thuis kwam ontdekte zij de brand. Deze was ontstaan in de woonkamer. De brandweer van Hoogeveen had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de hele woning uitbrandde. De buren moesten uit voorzorg hun woning een tijdlang verlaten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Een tweetal cavias en een verzameling spinnen overleefden de brand niet.


*
Bommelding

HOOGEVEEN In verband met een bommelding is het NS station in Hoogeveen zondagavond van 22.00 tot 23.30 uur ontruimd geweest. Gedurende deze tijd werd ook het treinverkeer langs Hoogeveen stilgelegd. De bommelding kwam telefonisch binnen bij de politie en werd gedaan namens Maluku Warchild. Specialisten van de politie onderzochten het gebouw en de omgeving en troffen geen bijzonderheden aan.


*
Bestuurder onder invloed veroorzaakt ernstig ongeval

SMILDE Een 21 jr. automobilist uit Smilde veroorzaakte zondagavond tegen 23.00 uur op de N371 in zijn woonplaats een aanrijding, waarbij een zwangere vrouw uit Ruinerwold ernstig gewond raakte. De man raakte zelf ook gewond. Hij had gedronken. Brandweerteams uit Smilde en Beilen bevrijdden beide slachtoffers uit hun autos. In verband met de ernstige verwondingen van de vrouw kwam een traumateam van het AZ Groningen hulp verlenen. De vrouw werd vervoerd naar het AZ Groningen. De man kwam in het ziekenhuis van Assen terecht waar ook een bloedproef van hem werd afgenomen. De man reed vanaf de Elzenlaan, waarschijnlijk met hoge snelheid en met een ruime bocht, de N371 op. Uit de richting Assen naderde op dat moment een personenauto met de vrouw achter het stuur. Een frontale aanrijding volgde. De weg was ruim twee uur gestremd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie