Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidiewijzer op Milieuloket

Datum nieuwsfeit: 08-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuw: Subsidiewijzer op Milieuloket

Persbericht 8 januari 2001

Het Milieuloket is een vraagbaak op internet, voor consumenten, leerlingen en bedrijven die geïnteresseerd zijn in 'het milieu'. Het loket is uitgebreid met een subsidiewijzer: een slimme zoekmachine met informatie over milieusubsidies.

Milieusubsidies verzameld op één punt

Bent u van plan een zonneboiler of zonnepaneel aan te schaffen? Of wilt u kijken of er bij een milieu-investering aantrekkelijke financieringsmogelijkheden zijn? Wilt u de CO2- uitstoot van uw bedrijf reduceren maar ziet u op tegen de kosten? Het is goed mogelijk dat u dan voor een subsidie in aanmerking komt. De nieuwe subsidiewijzer van het Milieuloket wijst u de weg.

De subsidiewijzer bestaat uit een geavanceerde zoekmachine waarmee makkelijk op grond van categorieën of trefwoorden een subsidie gezocht kan worden. Het resultaat hiervan wordt gestructureerd en kort weergegeven met een link naar de uitgebreide informatie van de uitvoeringsorganisatie. Vaak kunt u daar ook de formulieren voor een subsidieaanvraag vinden.

Waarom een subsidiewijzer?

Er zijn een heleboel regelingen die tot doel hebben een beter milieu te stimuleren door middel van financiële voordelen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een overheidssubsidie voor het ontwikkelen van milieuvriendelijke technologieën, of om de aanschaf van alternatieve energiebronnen zoals zonneboilers. Maar ook om aantrekkelijke fiscale faciliteiten voor milieuvriendelijke investeringen of voor het beleggen in zogenaamde groene fondsen. Ook zijn er particuliere fondsen die behulpzaam kunnen zijn bij het opzetten van milieuprojecten.

De regelingen worden door verschillende organisaties uitgevoerd. Vaak is het moeilijk een subsidie te vinden, hoewel verschillende uitvoeringsorganisaties uitgebreide actuele informatie op internet geven. Want een overzichtelijke 'databank' op Internet ontbrak tot nu toe. De subsididiewijzer van het Milieuloket wil nu deze leemte opvullen.

Het milieuloket

Het Milieuloket (www.milieuloket.nl) bevat daarnaast informatie op hoofdlijnen over allerlei milieu-onderwerpen. Zo wordt van alle belangrijke milieukwesties beknopt aangegeven hoe ze ontstaan en (minstens zo belangrijk!) hoe ze kunnen worden opgelost. Het gaat om onderwerpen als het broeikaseffect, verzuring, het mestoverschot, smogvorming enz. Ook bevat de site onder meer het laatste nieuws op milieugebied en 'groene' tips voor consumenten. De teksten zijn begrijpelijk geschreven, speciaal voor de 'geïnteresseerde leek', of voor de scholier die informatie over een bepaald onderwerp zoekt, bijvoorbeeld voor een werkstuk.

Het milieuloket is een initiatief van PDC Informatie Architectuur. Mailprofs verzorgt de vormgeving. Deze organisaties bekostigen hun activiteiten voor het Milieuloket uit eigen middelen, vanwege het maatschappelijke nut van de site.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie