Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.35 uur

Datum nieuwsfeit: 08-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.35 uur
Aanrijding door drankgebruik

COTHEN Zondagmorgen vond er op de provincialeweg N229 een eenzijdige aanrijding plaats. Ter plaatse trof de politie een 26-jarige bestuurder uit Wijk Bij Duurstede aan. De man was volgens eigen zeggen op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Hierdoor raakte hij een kast van het energiebedrijf en kwam met zijn auto in de sloot terecht.

Gelukkig voor de man lag de sloot droog en kon hij zelfstandig op de kant klimmen. Tijdens zijn verklaring roken de agenten dat hij gedronken had. Een eerste blaastest bleek positief en hij werd meegenomen naar het bureau.

De ademanalyse wees uit dat de man 0,65 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijontzegging van een uur en een boete van 400,= werd de man naar huis gestuurd.

Inbraak in school

WIJK BIJ DUURSTEDE Zondagavond kreeg de politie een inbraakmelding bij een school aan de David van Bourgondieweg. Getuigen hadden gezien dat er met een zaklantaarn in de school geschenen werd. In de buurt van de school trof de politie drie jongens aan die voldeden aan het signalement.

De drie jongens 13, 11 en 12 jaar oud- uit Wijk bij Duurstede ontkenden in eerste instantie met de inbraak te maken te hebben. Bij de fouillering werden diverse inbrekerswerktuigen bij jongens aangetroffen. De jongens zijn meegenomen naar het bureau waar de ouders in kennis werden gesteld, die de getuigen hadden doorgeven.

Toezicht op parkeerplaatsen

VEENENDAAL Zondagmiddag en avond heeft de politie van het district Heuvelrug extra toezicht en controles uitgevoerd op een aantal parkeerplaatsen in Veenendaal.

Het extra toezicht kwam voort uit het feit dat de laatste tijd op diverse parkeerplaatsen met regelmaat auto`s werden opengebroken. De controles vonden plaats bij het Stationsplein, Fluitersstraat en bij het Kerkewijk. Er werden geen opengebroken auto`s aangetroffen.

De politie zal voorlopig doorgaan met extra controles op de parkeerterreinen in Veenendaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie