Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symboliek in staatsiefoto millenniumbabys

Datum nieuwsfeit: 08-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Toegevoegd: 8-1-01

Symboliek in staatsiefoto van Egon Notermans

Zon 180 Limburgse millenniumbabys gingen afgelopen zondag op de foto in het Limburgs Museum in Venlo. De fotomodellen waren gekomen in het gezelschap van papas, mamas, broertjes, zusjes, opas en omas. Ook de pers was massaal uitgerukt. Alleen al negen cameraploegen uit Nederland, België en Duitsland zwermden rond. Het Limburgs Museum puilde dan ook uit.

Hoog boven de babys stond de Venlose fotograaf Egon Notermans die de officiële staatsiefoto maakte. Hij zich liet zich inspireren door de symboliek van het hart, de liefde die leven is geworden in alle millenniumbabys.

De bijzondere fotosessie markeerde het begin van het millenniumbabyproject dat beoogt het leven in Limburg in de 21ste eeuw vast te leggen. Daarvoor komen de babys van nu elke tien jaar bijeen in het Limburgs Museum voor een foto. Die dag is tevens een peildatum waarop de gegevens over de deelnemers worden geactualiseerd. Uiteindelijk resulteert het project in een grote tentoonstelling in het jaar 2100. De website van het Limburgs Museum (www.limburgsmuseum.nl) geeft actuele informatie over dit bijzondere project.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie