Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 08-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 8-01-2001
Politieberichten van 7/1 (13.00 uur) t/m 8/1 (07.00 uur)

Drachten: inbraak woning
Afgelopen weekend werd ingebroken in een woning aan de Folgeralaan. Een raam werd vernield. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden geld en sieraden weggenomen. De eigenaar, een 40-jarige inwoner van Drachten heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: keukenbrand
Zondag omstreeks 13.10 uur had een vriend van de bewoner een pan olie op het vuur gezet en was daarna gaan `computeren`. De pan met olie werd in het vuur van het spel vergeten. De pan met olie vloog in de brand en dit had rookontwikkeling tot gevolg. De bewoner, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, haalde zelf de pan van het vuur, zodat de inmiddels gewaarschuwde brandweer niet meer handelend behoefde op te treden. De woning liep rook- en roetschade op.

Oosterwolde: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 18.40 uur zag een patrouille op de Lage Esch een bestuurder van een personenauto rijden zonder verlichting. Toen een agent uitstapte om de bestuurder hierop te attenderen, ging deze bestuurder er als een speer vandoor. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Oosterwolde, verloor op de Hoge Esch bij de aldaar gelegen wegversmalling de macht over het stuur en kwam tegen een aldaar geparkeerd staande bestelauto tot stilstand. De bestelauto was van een 29-jarige inwoner van Oosterwolde. De bestuurder ging er hierop lopend vandoor. Toen de agenten de schade opnamen, kwam de bestuurder terug en werd daarop direct aangehouden. De verdachte gedroeg zich recalcitrant. De verdachte, die gedronken had, werd overgebracht naar het bureau. Op het bureau sloopte hij een radiator van de muur. Aan het bureau blies de man 940 ugl. De verdachte was tevens niet in het bezit van een rijbewijs. De verdachte werd ingesloten.

Kootstertille: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 17.50 uur vond op De Koaten een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 27-jarige inwoner van Kootstertille kwam met de wielen van zijn voertuig in de berm terecht en bij de daarop volgende stuurcorrectie, schoot de auto over de weg en botste hij tegen een lantaarnpaal. De bestuurder werd door de brandweer uit de auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. In het ziekenhuis werd van de verdachte een bloedproef genomen. De uitslag van deze bloedproef zal pas over enkele dagen bekend zijn.

Sneek: vechtpartij
Zondag omstreeks 19.55 uur kwam er een melding binnen dat op de Boetsstraat een vechtpartij zou zijn, waarbij messen gebruikt zouden worden. Ter plaatse gekomen bleek dat de vechtpartij reeds was gesust. De verdachte, een 22-jarige inwoner van Sneek, was naar de woning van de aangever gekomen. De verdachte had ruzie met de aangever, een 28-jarige inwoner van Sneek. De verdachte dacht dat de aangever een tijdje geleden bij hem de ramen had ingegooid en wilde nu wraak nemen. Met een mes in zijn handen bedreigde hij de aangever en probeerde hij de aangever te steken. Deze liep een klein sneetje op aan zijn hand. Door op de verdachte in te praten, werd hij rustiger. Toen de politie ter plaatse kwam, had de verdachte zijn mes (zakmes) reeds weggegooid op het grasveld voor de woning. Dit mes werd later door een speurhond terug gevonden. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte is ingesloten.

Leeuwarden: autobrand
Zondag omstreeks 18.30 uur brak brand uit in een auto, die geparkeerd stond in een steeg bij de Voorstreek. De auto brand totaal uit. Het vuur werd door de brandweer geblust. Door de brand ontstond schade aan een naast de auto geparkeerd staande caravan en liepen twee winkels rookschade op. De eigenaar van de auto, een 54-jarige inwoner van Leeuwarden, had de auto kort daarvoor aldaar geparkeerd. Toen hij even later weer naar buiten kwam, stond de auto in brand. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.

Jistrum: onder invloed
Maandag omstreeks 00.30 uur werd op de Joost Wiersmaweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 30-jarige inwoner van Veenwouden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 410 ugl. De man kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Leeuwarden: onder invloed
Maandag omstreeks 02.10 uur werd op de Groningerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 240 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: geen rijbewijs
Maandag omstreeks 02.05 uur werd op de Oldegalileen een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 20-jarige inwoner van Rotterdam bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Daar hij reeds voor de derde maal bekeurd werd ter zake het rijden zonder rijbewijs, werd nu ook de auto van de man in beslag genomen.

Oosterwolde: vernielingen
Maandag omstreeks 01.55 uur kwam er een melding binnen dat op de Laak en Horst verschillende vernielingen werden gepleegd. Bij een woning aan de Horst was een ruit vernield en op de Laak stond een personenauto waarvan het linker voorportierraam was vernield. In de omgeving werden twee mannen aangetroffen, die er bij het zien van de politie vandoor gingen. Toen de politie na een onderzoek in de buurt bij de surveillanceauto terugkwam, stond een jongeman bij de auto, die bekende dat hij de vernielingen had gepleegd. De jongeman, een 19-jarige inwoner van Rotterdam, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man werd ingesloten. In de loop van vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.

Sneek: woningbrand
Zondag omstreeks 23.25 uur brak brand uit in een woning in een flat aan de Meeuwenlaan. De brand bleek ontstaan te zijn in een beneden woning. De bewoners waren reeds uit de woning. De bewoners van de flat werden opgevangen in de gemeenschappelijke ruimte van de flat. De brandweer heeft het vuur geblust. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. De bewoonster, een 23-jarige inwoonster van Sneek en haar 21-jarige vriend, eveneens uit Sneek, werden wakker van een enorme rookontwikkeling in de slaapkamer. Door de vriend werd daarop een raam van de slaapkamer ingeslagen, waardoor beiden konden ontsnappen. De man liep hierbij snijwonden aan zijn pols op, die in het ziekenhuis werden gehecht. De woning liep aanzienlijke brandschade op. Nadat de brand geblust was, konden de overige flatbewoners weer terug naar hun woning. De technisch recherche zal een onderzoek instellen.

Pingjum: poging brandstichting
Maandag omstreeks 03.35 uur trachtte een 64-jarige inwoner van Pingjum brand te stichten in een woning aan de Grote Buren. De verdachte had een ruit aan de voorzijde van het pand vernield en een soort molotovcocktail naar binnengegooid. Toen hij deze wilde aansteken, kon hij door getuigen hiervan worden weerhouden en ging de verdachte naar huis. In zijn woning werd de verdachte even later door de politie aangehouden. De man werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het onderzoek wordt in de loop van vandaag voortgezet.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie