Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht, district Stad: inbrekers betrapt

Datum nieuwsfeit: 08-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad, 08.55 uur
Woninginbrekers op heterdaad betrapt

UTRECHT Twee woninginbrekers werden zondagavond omstreeks kwart voor zeven op heterdaad betrapt toen zij in een woning aan de Mauritslaan in De Meern aan het inbreken waren.
De inbrekers werden betrapt door getuigen die de politie belden. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij drie mannen aan die onmiddellijk op de vlucht sloegen. De achtervolging werd lopend ingezet. Eén van hen zwom een sloot over en ontkwam zo aan de aanhouding.
De tweede verdachte, een 20-jarige man (woon/verblijfplaats onbekend) werd aangehouden in een voortuin op de Evertsenlaan, de derde verdachte op de Dr. Arienslaan.
Uit de woning bleken diverse waardevolle spullen te zijn gestolen.

Bromfietser aangehouden met slok op

UTRECHT Op de Pieter Nieuwlandstraat zag de politie zondagavond om half negen een bromfiets rijden, waarvan de berijder zowel als degene die achterop zat, geen helm droegen. Omdat de bestuurder niet reageerde op het stopteken van de politie, werd de achtervolging ingezet. Op de Van der Mondestraat werd de bromfietser klem gereden. De bestuurder bleek gedronken te hebben: 1,10 promille. Tegen deze 19-jarige Utrechter zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden zonder helm, het rijden onder invloed en het negeren van het politie-stopteken.

Dronken automobilist staat vast in trambaan

UTRECHT Een 60-jarige man uit Utrecht werd zondagochtend om één uur aangehouden op het Stationsplein omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.
De politie kreeg een melding binnen dat op het Stationsplein een auto vast zou zitten tussen de tramrails. Behalve dat de auto op de trambaan vast stond, constateerden de agenten eveneens dat de auto zojuist een aanrijding had gehad met vermoedelijk één of parkeerpaaltjes. Toen zij de bestuurder aanspraken, roken zij dat de man had gedronken. De blaastest wees uit dat de man een alcoholpromillage van 1,85 in zijn bloed had.
De man kreeg behalve een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen een rijverbod van negen uur opgelegd. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man beroofd op Oudegracht

UTRECHT - Een 25-jarige man uit Utrecht werd zondagochtend omstreeks half twee op de Oudegracht beroofd van zijn geld. De man liep vanaf het station via de Drieharingstraat richting de Nobelstraat. Toen hij de brug over de Oudegracht overstak, werd hij aangesproken door een onbekende man die hem vroeg waar het station was. Vervolgens wilde de man klein geld voor eten. Het 25-jarige slachtoffer weigerde dit en werd vervolgens met een mes bedreigd. Nadat hij de berover enkele tientjes had gegeven, vluchtte deze weg in de richting van het Vredenburg.

Signalement van de man:
De man had een licht getinte huidskleur. Van het uiterlijk van de man is verder weinig bekend omdat hij slechts een klein gedeelte van zijn gezicht liet zien.
De man was gekleed in een donkere ¾ lange jas en een donkere broek. Op zijn hoofd droeg hij een donkere gebreide wollen muts. Hij sprak goed Nederlands.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie