Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten politie Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 8-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 8 januari 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie gistermiddag op de Paterswoldseweg in Groningen een 34-jarige man uit Haulerwijk aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man, die in een bestelauto reed, te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.5 promille uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie heengezonden.

Groningen: man aangehouden:
De politie heeft gisteravond een 26-jarige man uit Groningen aangehouden wegens vernieling, mishandeling en bedreiging. De man vernielde een ruit van de woning van zijn ouders aan de Korreweg in Groningen en later op de avond vernielde hij ook nog een aantal ruitjes van een deur van de woning aan de Surinamestraat. De 19-jarige bewoonster van dat pand werd door de verdachte in het gezicht geslagen toen ze poolshoogte ging nemen. De vrouw werd daarbij ook nog met de dood bedreigd. Na verhoor op het politiebureau is de verdachte in verband met zijn psychische toestand opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Groningen: kinderen stelen auto-emblemen
Aan de Mast in Groningen heeft de politie gistermiddag een 11-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De jongen werd samen met een vriendje door een 20-jarige man betrapt toen ze een merkembleem van diens auto (Alfa Romeo) afbraken. Het vriendje wist te ontkomen en de benadeelde man droeg het andere jongentje over aan de politie. Hij werd meegenomen naar het bureau en na verhoor overgedragen aan zijn vader. De vader bracht bij het ophalen van het knaapje 42 automerkemblemen - van diverse merken - mee die hij op de kamer van het jongentje had aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de identiteit van het ontkomen vriendje. Mogelijk is er nog een derde kind bij de diefstallen van enkele tientallen auto-emblemen.

Groningen: man gewond
Een 38-jarige man uit Groningen is gistermiddag gewond op straat aangetroffen aan de Kajuit in Groningen. De man bleek te zijn geslagen en was gewond aan het hoofd. De man is door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. Hij weigerde mededelingen te doen over de toedracht van de ruzie en de dader van de mishandeling. De man wenst eveneens geen aangifte te doen. Hij kon na behandeling naar huis.

Zuidbroek: duur proefritje
Bij een 37-jarige inwoner van Hoogezand kwam een proefrit in de nieuwe auto van zijn vriend duur te staan. De politie signaleerde de auto waarin hij reed gistermiddag op de A7 bij Kolham. Betrokkene reed circa 180 km/u. Onderweg maakte hij zich nog schuldig aan bumperkleven toen hij de snelheid terug moest brengen tot 130 km/u vanwege een voor hem rijdende personenauto, waarna hij de snelheid weer opvoerde tot 180. Ter hoogte van de afslag Hoogezand kon de politie hem tot stilstand dwingen (stopteken). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Uithuizen: winkelruiten vernield
De politie van Uithuizen stelt een onderzoek in naar het vernielen van twee grote winkelruiten van een pand aan de Blink in Uithuizen. Gistermorgen maakte de eigenaar melding van het geval. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Zij worden uitgenodigd te bellen met het centrale nummer 0900-8844 of zich te melden aan het politiebureau.

Slochteren: auto tegen boom
Een 51-jarige inwoner van Hellum raakte gistermorgen gewond toen hij met zijn personenauto op de Noordbroeksterweg bij Slochteren tegen een boom botste. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is zwaar beschadigd. De oorzaak is onduidelijk. De automobilist reed rechtdoor in een bocht naar rechts, waardoor de botsing ontstond. Een bergingsbedrijf heeft de auto daar weggehaald.

Delfzijl: aspirant krakers beboet
Een 53-jarige inwoner van Groningen en een 35-jarige kennis uit Ter Apel zijn gisteravond bekeurd voor het zonder toestemming binnengaan van een woning aan de Rigelstraat in Delfzijl. De woning was leeg en ze waren van plan de woning te kraken. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: alcomobilist
Een 33-jarige inwoner van Winschoten is vannacht op de Nassaustraat in zijn woonplaats door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij bleek 1.7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie