Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid, Sittard: doorrijden na ongeval

Datum nieuwsfeit: 08-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 8-01-2001 Persberichten district Sittard
maandag 8 januari 2001

District Sittard

Geleen: inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Exelsboom in Geleen. De inbrekers hebben een deur aan de zijkant geforceerd, waarna ze de woning zijn binnen gedrongen. Er werden sieraden, bankpasjes, een geldbedrag, een fototoestel en een fiets gestolen. De benadeelde bewoner deed aangifte van de inbraak bij de politie.

Sittard: inbraken
Afgelopen zaterdag- op zondagnacht is ingebroken in een woning aan de Oudeweg in Sittard. De inbrekers zijn vermoedelijk via de voordeur de woning binnen gedrongen. Het is nog niet bekend wat is gestolen, dat moet nog worden nagekeken.
Diezelfde nacht is in een verenigingsgebouw aan de Bachstraat in Sittard ingebroken. De inbrekers hebben een deur aan de voorzijde geforceerd en zijn het pand binnen gedrongen. Gestolen werden drank en sigaretten.
Afgelopen nacht is in een woning aan de Peter Paul Rubensstraat ingebroken. Door forcering van een achterdeur wisten inbrekers de woning binnen te dringen. De hele woning werd vervolgens doorzocht. Het is nog niet bekend wat precies is gestolen, dat moet nog worden nagekeken.
Er werd aangifte gedaan van de inbraken bij de politie.

Urmond: onder invloed
Afgelopen zondag, omstreeks 21.30 uur, heeft de politie bij zijn woning een 27- jarige man uit Stein, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Die wordt ervan verdacht die zondagavond op de Julianastraat in Urmond met zijn auto tegen een verkeersbord te zijn gebotst (geen gewonden/alleen materiele schade) en vervolgens te zijn weggereden. Omdat er aanwijzingen waren dat vermoedelijk alcoholgebruik in het spel was, werd van de verdachte medewerking gevorderd aan een onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in diens bloed. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en stelt een nader onderzoek in.

Geleen: doorgereden
Afgelopen zondagavond, omstreeks 23.00 uur, kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een snorfiets en een personenauto op de Rijksweg Zuid in Geleen. Terplaatse bleek dat een 41- jarige man uit Geleen op zijn snorfiets was aangereden door een onbekende automobilist. De auto schepte door nog onbekende oorzaak de snorfietser, die ten val kwam. De snorfiets kwam klem te zitten onder de auto en werd enkele honderden meters meegesleurd. De automobilist is vervolgens doorgereden richting Beek. De Geleendenaar is terplaatse door ambulancepersoneel behandeld aan een hoofdwond en schaafwonden en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden overgebracht. De snorfiets werd geheel vernield. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de doorgereden automobilist en is op zoek naar getuigen.

Sittard: hennepkwekerij
Vanmorgen heeft de politie bij een controle in een woning aan de Janekers Vaert in Sittard op zolder een hennepkwekerij ontdekt en opgeruimd. Op de zolder van de woning werden ruim 460 hennepplanten en de nodige apparatuur, zoals 6 groeilampen, 6 transformatoren, 2 afzuiginstallaties, een waterpomp, e.d. aangetroffen. De politie heeft de planten en alle apparatuur inbeslaggenomen. De politie had aanwijzingen dat in de woning hennep werd gekweekt en ging dan ook controleren. Tegen de bewoner wordt proces- verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie