Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vermeend: ICT heeft positieve effecten op werkgelegenheid

Datum nieuwsfeit: 08-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

www.minszw.nl

MINSZW: ICT heeft positieve effecten op werkgelegenheid

Nr. 2001/1
8 januari 2001

Minister Vermeend: ICT heeft positieve effecten op werkgelegenheid

De informatie- en communicatietechnologie (ICT) heeft per saldo een positief effect op de ontwikkeling van de werkgelegenheid in Nederland. ICT kan aan de ene kant arbeidsbesparende effecten hebben door stijging van de arbeidsproductiviteit, anderzijds kan deze technologie juist door toename van de arbeidsproductiviteit en lagere prijzen leiden tot extra werkgelegenheid die de arbeidsbesparing meer dan te niet kunnen doen.

Dit blijkt uit het rapport 'Een virtuele schaarbeweging? De invloed van ICT op de vraag naar en het aanbod van arbeid.' dat minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aangeboden aan de Tweede Kamer. Het onderzoek is uitgevoerd door het Nederlands Economisch Instituut(NEI).

Op basis van een indicatieve doorrekening van de verschillende effecten komen de onderzoekers tot de conclusie dat in totaliteit de werkgelegenheid tot 2003 met 1,2% zal groeien. Daarvan kan 0,5% worden toegerekend aan ICT. Minister Vermeend schrijft in zijn aanbiedingsbrief dat hij medio 2001 een verkenning naar de Tweede Kamer zal sturen waarin onder meer maatregelen aan de orde komen die de deelname aan de kenniseconomie kunnen bevorderen.

08 jan 01 15:34

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie