Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe NIZW-publicatie over kinderen, ziekte en zorg

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Opgroeien met ziekte

Nieuwe NIZW-publicatie over kinderen, ziekte en zorg

9 januari 2001

`Cherise is ziek, dus moeten we wel voor haar zorgen maar dat is niet altijd fijn.´ Zo verwoordt de 9-jarige Sharon haar verantwoordelijkheidsgevoelens voor haar kleine zusje met diabetes. Bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW is de publicatie Kon ik toveren verschenen waarin gezinnen worden geportretteerd waarvan een van de leden kampt met een chronische aandoening. In de verhalen vertellen kinderen, jongeren, ouders en hulpverleners wat de invloed van ziekte en zorg is op het leven en de onderlinge verhoudingen binnen het gezin. Zo ontstaat een gevarieerd beeld van het wel en wee van kinderen die opgroeien met een chronische ziek(t)e.

Consequenties
Nederland telt ruim 100.000 gezinnen met thuiswonende kinderen waarbij een van de ouders chronisch ziek is. Tegelijkertijd lijden meer dan 400.000 kinderen en jongeren zelf aan een chronische ziekte. Dat een belangrijk deel van de zorg voor deze zieken voor rekening komt van de gezonde gezinsleden, zal niemand verbazen. Onderbelicht blijft echter wat de consequenties zijn voor de kinderen in het gezin. Het NIZW zet met de publicatie Kon ik toveren niet alleen deze vrijwel onbekende problematiek op de agenda, maar laat ook zien hoe gezinnen met steun van hulpverleners en anderen in hun omgeving ziekte en zorg een plek kunnen geven in hun dagelijks bestaan. Het NIZW besteedt ook in verdere projecten aandacht aan het onderwerp kinderen, ziekte en zorg. Bestellen
Kon ik toveren Kinderen, ziekte en zorg (80 blz.) is geschreven door Joanka Prakken en kost f 22,50. ISBN 90-5050-869-3 en E 906. Verkrijgbaar bij de boekhandel of te bestellen bij NIZW Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07, fax (030) 230 64 91.

Contact
Afdeling Verkoop, e-mail: (bestel@nizw.nl)

Laatste update: 9 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie