Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UvA schrapt snelle herkansing Communicatiewetenschap

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
9 januari 2001
(info@herkansing.com)

Studie Communicatiewetenschap is te makkelijk: UvA schrapt de snelle herkansing.

AMSTERDAM De Universiteit van Amsterdam heeft om nog onbekende redenen besloten de snelle herkansing voor studenten Communicatiewetenschap af te schaffen. Geruchten doen de ronde dat dit te maken zou hebben met de negatieve beoordeling van de visitatiecommisie vorig jaar.

Met ingang van het huidige studiejaar krijgen studenten Communicatie-wetenschap aan de UvA slecht één keer per studiejaar de kans om een tentamen opnieuw te maken. Hiermee is de UvA de eerste onderwijsinstelling in Nederland die zonder opgaaf van redenen het regelement met betrekking tot de tentamens weet te veranderen. Studenten waren hiervan onvoldoende op de hoogte gesteld en zijn uiterst verontwaardigd dat zij er pas in een later stadium achter moesten komen. Een groot aantal studenten moet nu ruim acht maanden wachten op de eerstvolgende tentamenmogelijkheid.

Studenten zeggen dat de verandering alles te maken heeft met de reorganisatie van de opleiding. Het schrappen van tentamenmogelijkheden zou volgens de universiteit een kwaliteitsverbetering van de studie betekenen. Studenten denken echter dat er eerder sprake zal zijn van een studievertraging. Het wegnemen van tentamenmogelijkheden heeft niets te maken met de kwaliteit van de studie. De te bestuderen stof blijft immers hetzelfde.

Aktie

Enkele studenten CW laten het er niet bij zitten en eisen hun snelle herkansing terug. Zij roepen alle CW-studenten op naar www.herkansing.com te gaan. Via deze website wordt onder andere een digitale handtekeningenaktie gehouden. Begin februari worden deze handtekeningen aan de universiteit aangeboden.

www.herkansing.com


***Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie