Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenten Noordzeekanaalgebied teleurgesteld over besluit

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

.


Gemeenten Noordzeekanaalgebied teleurgesteld over besluit minister Netelenbos

Minister Netelenbos houdt vast aan de meeste voorstellen van Rijkswaterstaat voor bezuinigingen op de veerdiensten over het Noordzeekanaal. Van de ponten in Velsen, Buitenhuizen en Zaandam zal alleen die van Buitenhuizen toegankelijk blijven voor gemotoriseerd verkeer.Zaandam en Velsen worden vervangen door fiets-voetveren. Het tweede pontveer in Velsen zal verdwijnen.

De provincie, 9 samenwerkende gemeenten, bedrijven en belangengroepen rond het Noordzeekanaal hebben met hun breed georganiseerde verzet tegen beperking van deze belangrijke verbindingen wèl bereikt dat de ponten in Velsen en Zaanstad s nachts blijven varen.

Met het besluit gaat de minister niet in op het belangrijkste deel van de bezwaren tegen beperking van de dienstverlening. Gemeenten en bedrijven wijzen erop dat niet tunnel-toegelaten verkeer, landbouwmachines, maar bijvoorbeeld ook transport van gevaarlijke stoffen van en naar Corus (voormalige Hoogovens) straks via een grote omweg moet plaatsvinden. Bij calamiteiten langs of op het drukbevaren Noordzeekanaal is de inzet van ponten voor blusvoertuigen en gemotoriseerd verkeer daarnaast van groot belang.

Door het sluiten van de ponten bij Zaanstad en Velsen voor gemotoriseerd verkeer, zal een grote concentratie van gemotoriseerd verkeer bij Buitenhuizen ontstaan. Het beperken van de mogelijkheden om het kanaal per auto over te steken, zal naar verwachting ook bij de Coentunnel en op het onderliggend wegennet tot extra verkeersaanbod leiden

Zaanstad, 9 januari 2001


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie