Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BP en Schuitema beeindigen proef met C1000 Quick Shops

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Schuitema NV
Zoek soortgelijke berichten
Schuitema NV


BP en Schuitema beëindigen pilot C1000 Quick Shop


De directies van BP en Schuitema hebben vandaag bekend gemaakt dat de proef bij een drietal C1000 Quick Shops, speciaal ontwikkeld voor de locaties bij de service- stations van BP, wordt beëindigd met ingang van 1 april 2001. De samenwerking wordt beëindigd omdat BP een nieuwe internationale convenience strategie heeft ontwikkeld die gericht is op een consistent shop brand en aanbod aan haar klanten.

Vorig jaar zomer onthulde BP een nieuwe gemakswinkel voor haar wereldwijde service-stations. De BP Connect shops zullen in alle landen dezelfde uitstraling hebben, waarbij gebruik zal worden gemaakt van de nieuwe BP brand image. Het ontwerp van de shop en het retailing aanbod zullen overal ter wereld gelijk zijn. Op basis van praktische en marketing-technische overwegingen zijn BP en Schuitema samen tot de conclusie gekomen dat het C1000 Quick Shop concept en de nieuwe strategie van BP niet met elkaar zijn te verenigen.

Op dit moment zijn er drie C1000 Quick Shops in Nederland en wel bij de BP stations Lunetten (Utrecht), Lelylaan (Amsterdam) en Coentunnel (Oostzaan). Deze shops zijn geheel gericht op het gemak van de consument, die kwaliteit en aantrekkelijke prijzen waardeert. In het gemak wordt voorzien doordat er - naast een uitgekiend assortiment supermarktartikelen - een groot aantal diensten wordt aangeboden. De eerste C1000 Quick Shop (Utrecht) werd in juli 1998 geopend; de andere twee begin 1999. De waardering van de klant voor het C1000 Quick Shop concept is steeds zeer hoog geweest, hetgeen duidelijk zichtbaar is gezien de ontwikkeling van omzet en rendement van de drie bovengenoemde locaties.Voor nadere informatie:

BP Nederland
Mevrouw J. Poldervaart

Telefoon (010) 417 53 72
E-mail (polderj@bp.com)

Schuitema n.v.
De heer K.J. van den Hoven

Telefoon (033) 453 33 33
GSM 06 53 25 21 04
E-mail (k.van.den.hoven@schuitema.nl)© Schuitema n.v.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie