Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

2001: het Jaar van de Vrijwilligers

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Berkel en Rodenrijs
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Berkel en Rodenrijs

2001: het Jaar van de Vrijwilligers

Het jaar 2001 wordt een bijzonder jaar. De Verenigde Naties hebben het jaar 2001 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Vrijwilligers. In Nederland zijn 3,5 miljoen mensen actief die op de een of andere manier, zichtbaar én onzichtbaar, vrijwilligerswerk verrichten. Een deel daarvan woont in de gemeente Berkel en Rodenrijs. Al deze mensen willen wij in 2001 in het zonnetje zetten met behulp van u!

De gemeente heeft voor elke maand een thema uit het vrijwilligerswerk gekozen. De categorieën worden binnenkort in deze rubriek bekend gemaakt. Vele organisaties in Berkel en Rodenrijs ontvangen een brief met het verzoek om een vrijwilliger uit de eigen organisatie voor te dragen als Vrijwilliger van de Maand. Een jury met burgemeester mevrouw De Goeij als voorzitter, maakt uit de inzendingen een keuze.

Een interview met deze Vrijwilliger van de Maand zal verschijnen in de rubriek Raad en Daad in de Heraut. Aan het eind van het jaar wordt uit de 10 Vrijwilligers van de Maand één Vrijwilliger van het Jaar gekozen, welke een prijs overhandigd krijgt.

U heeft ook de mogelijkheid om zelf iemand voor te dragen als Vrijwilliger van de Maand. Eén van de thema´s vraagt aandacht voor vrijwilligers die niet via een organisatie werken. Kent u iemand, laat het ons weten, zodat wij deze persoon kunnen voordragen als Vrijwilliger van de Maand. U kunt hiervoor een formulier aanvragen op onderstaande telefoonnummers.

De spelregels zijn:

1. de vrijwilliger is een inwoner van de gemeente Berkel en Rodenrijs;
2. de vrijwilliger heeft zich minimaal 1 jaar ingezet voor het betreffende vrijwilligerswerk;

3. de vrijwilliger zet zich onbetaald en onverplicht in voor het vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk draait om mensen. U kunt hierin bijdragen door een speciale vrijwilliger die u kent voor te dragen als Vrijwilliger van de Maand. U kunt daarvoor contact opnemen met mevrouw S. Oosterman, telefoon (010) 514 0876 of mevrouw E. Bauhuis, (010) 514 0759 van de gemeente.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie