Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Horeca Enschede houdt zich goed aan brandveiligheidseisen

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Horeca Enschede houdt zich goed aan brandveiligheidseisen


De horeca in Enschede houdt zich redelijk goed aan de brandveiligheidseisen. Dat is gebleken uit een onderzoek van brandweer en politie dat afgelopen weekeind plaatshad. Dat gebeurde overigens in goede samenwerking met de vereniging Stad Horeca Enschede. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van burgemeester en wethouders van Enschede en dat naar aanleiding van de caféramp in Volendam. In totaal zijn er in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 januari tien geselecteerde cafés en discos in de stad gecontroleerd. Brandweer en politie keken daarbij vooral naar de getroffen
brandveiligheidsmaatregelen, de vluchtwegen en het aantal bezoekers gerelateerd aan de vergunningseisen. Van de tien horecaondernemingen waren er vier helemaal in orde. Bij de overige zes werden slechts wat kleinere gebreken geconstateerd. Deze zijn zoveel mogelijk meteen verholpen. De afspraak is gemaakt dat men binnen twee weken alles op orde moet hebben. Dat wordt overigens ook weer gecontroleerd. De Enschedese horecaondernemers toonden begrip voor de actie van brandweer en politie en verleenden dan ook alle medewerking. De indruk bestaat dat bij de plaatselijke horeca het veiligheidsdenken duidelijk is toegenomen naar aanleiding van de tragische gebeurtenis in Volendam.
Brandweer, politie en horeca hebben afgesproken regelmatig met elkaar te overleggen over (brand)veiligheidszaken.
In Enschede worden de meest risicovolle horecabedrijven minimaal gemiddeld twee keer per jaar gecontroleerd. Indien nodig kan en zal dat vaker gebeuren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie