Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Folder informatie openbaar vervoer Breda te laat bezorgd

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

INFORMATIE OPENBAAR VERVOER TE LAAT BEZORGD

De mailing van de BBA en de gemeente, die inwoners van Breda de afgelopen dagen in de bus hebben gekregen en nog gaan krijgen, heeft geleid tot veel vragen en opmerkingen. Door de te late bezorging is de geldigheidsdatum van het gratis vervoerbewijs verlopen. Ook worden er in de begeleidende brief data genoemd die inmiddels niet meer kloppen. De gemeente betreurt deze gang van zaken zeer en stelt daarom in overleg met de BBA de volgende oplossing voor. Op korte termijn ontvangen alle inwoners van Breda een brief met de aangepaste data en een nieuw vervoerbewijs.

Informatie op maat

Het doel van de actie was om alle inwoners van Breda informatie op maat te leveren, met daaraan gekoppeld een gratis kaartje om het gebruik van de bus te stimuleren.

Het feit dat de BBA graag informatie op maat wilde leveren, heeft er toe geleid dat er 26 varianten van deze OV-wijzer zijn ontwikkeld die ook in 26 buurtgebieden verspreid moesten worden. Deze verspreiding bleek dermate ingewikkeld te zijn dat er een grote vertraging is ontstaan, waardoor de geldigheidsduur van het vervoerbewijs, evenals de genoemde data in de begeleidende brief, achterhaald zijn.

Nieuw aanbod

De gemeente heeft in overleg met de BBA besloten alle inwoners van Breda een nieuw aanbod te doen, zodat het doel van de actie, informatie verstrekken over en kennis maken met het Openbaar Vervoer, toch wordt gehaald. In de week van 15 tot en met 21 januari ontvangen alle inwoners van Breda wederom een brief met een nieuw vervoerbewijs, dat geldig zal zijn tot en met de voorjaarsvakantie, oftewel tot en met zondag 4 maart 2001. Ook het gratis busboekje kan tot en met 4 maart worden afgehaald bij het BBA-verkooppunt in de hal van het Centraal Station.

Inspraakbijeenkomsten

De data voor de officiële inspraakbijeenkomsten over de Nota Openbaar Vervoer zijn inmiddels vastgesteld. Deze vinden plaats op dinsdag 16 januari en woensdag 14 februari 2001 om 20.00 uur. De locatie voor deze bijeenkomsten is de restaurantruimte van het stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan 10 in Breda. De OV-nota ligt ter inzage bij de balie Voorlichting in het stadskantoor en op de deelstadskantoren.

BBA Klantenservice

Uit reacties is gebleken dat inwoners uit een aantal wijken de verkeerde OV-wijzer hebben ontvangen. Mocht blijken dat iemand een verkeerd exemplaar heeft ontvangen, dan kan de juiste versie worden aangevraagd bij de Klantenservice van de BBA, telefoonnummer (013) 549 99 19.


voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer V. Boelen, afdeling Verkeer en Vervoer, Dienst Ruimtelijke ontwikkeling, Milieu en Economische zaken, telefoon (076) 529 38 93 of mevrouw M.E. Baarspul, afdeling Communicatie, telefoon (076)529 37 66.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie