Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe website voor Ministerie van Economische Zaken

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 002
Datum: 09-01-2001

NIEUWE WEBSITE WWW.EZ.NL

Met ingang van 9 januari 2001 heeft het Ministerie van Economische Zaken een vernieuwde website. Op de nieuwe site is gekozen voor een heldere en zakelijke vormgeving en is het gebruikersgemak voorop gesteld. Enkele elementen die de klantvriendelijkheid van de site vergroten zijn:
- Er zijn speciale wegwijspagina's ontwikkeld voor specifieke doelgroepen als ondernemers en pers en voor specifieke beleidsonderwerpen. Ook is er een introductiepagina die het publiek de weg wijst binnen de EZ-organisatie en de verschillende beleidsterreinen.

- De zoekmachine is sterk verbeterd. Zo kan er bijvoorbeeld binnen specifieke bestanden worden gezocht.

- Het bestellen van publicaties is gebruiksvriendelijker gemaakt.
- De mail service maakt het mogelijk informatie op maat gericht per e-mail toegestuurd te krijgen.
Het Ministerie van Economische Zaken was het eerste departement met een eigen website op het internet. Hoewel de site nog steeds een veel geraadpleegde bron van informatie was, heeft de wet van de remmende voorsprong ertoe geleid dat de website niet meer in alle opzichten voldeed aan de huidige standaarden en onvoldoende gebruik maakte van de mogelijkheden die dit medium inmiddels biedt. Ook gebruikersonderzoek onder diverse doelgroepen heeft duidelijk gemaakt dat de nu doorgevoerde vernieuwing van de website van het Ministerie van Economische Zaken wenselijk is. Op basis van ditzelfde onderzoek wordt de site de komende maanden verder uitgebouwd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie