Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Arrestaties schietincident Politie Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Politie nieuwsberichten:

Arrestaties schietincident

9-1-2001. De Centrale Recherche heeft drie arrestaties verricht in het onderzoek naar het schietincident op een bewoner van de Amstelveense Catharina van Renneslaan van 21 december jongstleden. Dit in opdracht van de officier van justitie van het parket Amsterdam. De verdachten werden op 23 december met de inzet van een arrestatieteam aangehouden in een pand in Den Haag. Ze zijn respectievelijk 44, 27 en 29 jaar oud. Allen zijn van Joegoslavische oorsprong en zitten in voorarrest. De 27- en de 29-jarige verdachten worden als bodyguard aangemerkt. In het pand waar ze zich bevonden is beslag gelegd op twee schietklare vuurwapens. Het onderzoek naar ieders rol bij het incident is gaande. De recherche is nog op zoek naar een vierde verdachte; een man van Nederlandse origine wiens identiteit bekend is. Aangezien hij voortvluchtig is, is hij in het Opsporingsregister gezet.

In de omgeving van het schietincident is een sloot gedregd. Met het daarin aangetroffen geweer is naar alle waarschijnlijkheid op de bewoner geschoten. De bewoner is de 43-jarige C. van H. Hij bleef ongedeerd. De verdachten die in voorarrest zitten, zijn gelieerd aan of maken deel uit van groeperingen die worden bekeken in het kader van het grootschalige rechercheonderzoek naar de liquidaties binnen het criminele milieu. Het Amstelveense schietincident wordt derhalve ook bij dit onderzoek betrokken.

Hier volgt ons desbetreffende persbericht van 22 december 2000

Schietincident
Van woensdag op donderdag, rond middernacht, deed zich een schietincident voor in de Amstelveense Catharina van Renneslaan. Er werden diverse schoten gelost op een 43-jarige bewoner, die overigens niet gewond raakte. Van de schutter ontbreekt ieder spoor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie