Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel vragen rond moord op Ulla Voogel

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Politie nieuwsberichten:

Opsporing Verzocht

8-1-2001. Op donderdag 21 december 2000 werd rond het middaguur een overleden vrouw aangetroffen op het Burgerweeshuispad achter de Sporthallen-Zuid. Onderzoek heeft uitgewezen dat het om de 36-jarige Ulla Voogel uit Amsterdam gaat. Voogel werd op gewelddadige wijze om het leven gebracht en had zwaar hoofdletsel. Het onderzoeksteam heeft nog vele vragen rondom haar dood. Opsporing Verzocht heeft aandacht besteed aan de zaak en roept diverse getuigen op te reageren op het volgende nummer:

(0800) 61 04 (gratis) of (020) 559 25 00.

Inmiddels is het volgende bekend over Ulla Voogel en de laatste uren dat zij levend is gezien. Voogel woonde in de Van Walbeeckstraat nabij het Surinameplein. Op dinsdag 19 december verlaat zij rond half tien 's avonds haar woning om met een taxi naar café Quelle in de J.P. Heijestraat te gaan. Even later komt ze daar aan en blijft er vermoedelijk zo´n twee uur. Daarna verlaat ze het etablissement, om vervolgens naar een ander café in dezelfde straat te gaan. Het betreft café Annamaira. Ze drinkt daar nog wat en het is onduidelijk hoe laat ze daar uiteindelijk weggaat. Het is wel bekend dat ze rond vijf uur 's ochtends nog vanuit de Kinkerbuurt naar huis heeft gebeld. Daarna wordt niets meer van Ulla Voogel vernomen. Anderhalve dag later, op donderdag 21 december, stuit een jogger op het Burgerweeshuispad op het lichaam van een dode vrouw. Het blijkt de vermiste Voogel te zijn. Vermoedelijk is ze op woensdag 20 december, in de late middag of vroege avond, overleden.

Het onderzoeksteam is op zoek naar diverse getuigen. In de cafés waar Voogel op dinsdagavond verbleef maakte ze met meerdere mensen een praatje. De politie is onder andere nog op zoek naar een vrouw die bekendstaat als 'Zwarte Marie'. Misschien kan zij meer vertellen over wat Voogels plannen waren voor die avond en waar ze na het cafébezoek naartoe ging. Ook de taxichauffeur die haar bij café Quelle afzette, wordt opgeroepen zich te melden. Hij werd besteld vanaf de taxistandplaats aan de J.P. Heijestraat. Daarnaast worden getuigen gezocht die Voogel in de periode tussen haar vertrek uit café Annamaira en de vondst van haar dode lichaam nog hebben gezien.

Op 22 december verzonden wij onderstaand persbericht:

Brute moord
Op het Burgerweeshuispad heeft een voorbijganger gistermiddag een overleden vrouw aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf. Het gaat om een vrouw in de leeftijd van 30 tot 40 jaar. Ook hier is de politie nog bezig met een identiteitsonderzoek. Sectie moet vandaag uitwijzen op welke wijze de vrouw om het leven is gekomen. De politie is met acht rechercheurs een onderzoek gestart.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie