Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.30 uur

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.30 uur
Oproep fietser: getuige ongeval met dodelijke afloop

OVERBERG - Op maandagochtend 8 januari is rond 08.30 uur een 50-jarige fietser uit Veenendaal om het leven gekomen na een frontale aanrijding met een personenauto op de Heuvelsesteeg. De 19-jarige automobilist uit Scherpenzeel haalde een auto in met vermoedelijk hoge snelheid. Vervolgens raakte hij met zijn auto in de slip door het gladde wegdek en schoot door naar de andere kant van de weg. Hier raakte hij frontaal de tegemoet komende fietser die op het fietspad naast de weg reed.

De man op de fiets was op slag dood door de aanrijding. De auto kwam aan de zijkant van de weg, half tegen de slootkant, tegen een boom tot stilstand. De bestuurder van de auto raakte licht gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het bureau en is daar behandeld aan zijn lichte verwondingen en zal nader gehoord worden over het ongeval. De Regionale Verkeersdienst van de Politie heeft op de plek van het ongeval een onderzoek gedaan. De Heuvelsesteeg is gedurende 2 uur afgesloten geweest voor al het verkeer.

De politie heeft inmiddels met enkele getuigen gesproken, maar is nog op zoek naar een man op een fiets die het ongeval hoogstwaarschijnlijk heeft zien gebeuren. De onbekende man belde aan bij een in de buurt gelegen boerderij voor hulp. De man droeg een hoofdband(zweetband). Hij is niet meer bij het ongeval aangetroffen. Ook wil de politie graag in contact komen met een bestuurder van een vermoedelijk donkerkleurige VW die ten tijden van het ongeval op de Heuvelsesteeg reed. De politie wil graag in contact komen met deze man of mogelijk andere getuigen die meer informatie hebben. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de Politie Veenendaal, tel. 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie