Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht: Nieuwjaarsexplosie

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 9-01-2001 Persbericht distric t Maastricht, (12.20 uur/JvK)

District Maastricht

Maastricht, daders aanslag opgepakt

De politie van Maastricht heeft vanmorgen 9 januari 2001 twee inwoners van Maastricht aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van een aanslag met een explosief op een Turks gezin dat woonachtig is in een woning aan de Kasteel Walburglaan. De aanslag vond kort voor middernacht van oud- op nieuwjaar plaats. Beide mannen (44 en 30 jr. oud) konden worden aangehouden na intensief politie onderzoek. In verband met mogelijk racistische motieven van deze aanslag werd niet eerder publiciteit over dit incident gegeven.

In de nacht van oud- op nieuwjaar kreeg de politie omstreeks middernacht de melding dat er via de brievenbus van het betreffende pand een explosief mogelijk een zware vuurwerkbom- in de woning was gegooid en vervolgens was ontploft. De explosie bracht aanzienlijke schade aan de woning toe: ruiten van de voordeur en de keukendeur waren gesneuveld, binnendeuren werden zwaar beschadigd en de vloerbedekking vertoonde brandplekken. Op het moment van de explosie bevonden zich een moeder met haar twee kinderen in de woning. Zij bleven ongedeerd.

Hedenmorgen werden beide verdachten, die bekenden zijn van de politie, in hun woningen aangehouden. Bij een onderzoek in de woning van de 44-jarige verdachte aan de Kasteel Oostlaan trof de politie onder meer een pistool, circa 100 scherpe patronen, een busje met pepperspray en racistische en discriminerende teksten aan. In genoemde woning werden in november 2000 tijdens een onderzoek op grond van de Opiumwet ook al krantenknipsels en infobulletins met dit soort teksten aangetroffen. In de woning van de 30-jarige verdachte aan het Friezenplein werd een uit 92 planten bestaande hennepplantage aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie