Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Noord Venlo: politie op de radio

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 9-01-2001
Mediaberichten dinsdag 9 januari 2001 (12.00 uur)

HORST: Politie op lokale radio in Horst e.o.

HORST De politie van Horst is woensdagavond 10 januari tussen 18.00 een 20.00 uur te gast in een speciale uitzending van Radio Reindonk in Horst. In het programma wordt teruggekeken op het jaar 2000 aan de hand van de jaarcijfers van de basiseenheid Horst. Ook zijn twee slachtoffers als gasten in het programma te horen: een vader van een 10-jarig meisje dat slachtoffer werd van een verkeersongeval en een vrouw die slachtoffer werd van een woninginbraak. De gesprekken worden afgewisseld met muziek.

REGIONAAL: 959 PVs snelheid

Bij diverse snelheidscontroles heeft de politie in Midden- en Noord-Limburg 959 automobilisten bekeurd wegens overtreding van de maximum snelheid.

In het project Samen Minder werden maandagmorgen op de Napoleonsweg in Baarlo 674 autos gecontroleerd op de maximum snelheid van 50 km/u. Daarvan reden er 44 harder dan toegestaan; de hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Eveneens in het project Samen Minder registreerde de flitspaal aan de Rijksweg in Swalmen in de week van 2 tot 8 januari 785 overtredingen.

Bij een controle van elf tot twaalf uur op de Middenpeelweg onder Maasbree werden maandag 305 automobilisten gecontroleerd; 35 bleken er harder te rijden dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km/u.

Op de Urbanusweg in Venlo controleerde de politie maandagmiddag 736 automobilisten op de toegestane snelheid van 50 km/u. 95 Bleken er harder te rijden; de hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u. Een van de overtreders die werd staande gehouden, een 25-jarige man uit Venlo, bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Ook had hij nog een boete openstaan van 450 gulden. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij de boete contant betaalde. Met een proces-verbaal voor te hard rijden en het rijden zonder rijbewijs, werd de man in vrijheid gesteld.

WEERT: Apparatuur gestolen bij ramkraak

WEERT Vermoedelijk vier onbekende mannen hebben in de nacht van maandag op dinsdag rond vier uur op de Stationsstraat videoapparatuur buit gemaakt bij een ramkraak. Ook werden mobiele telefoons gestolen.

Volgens getuigen ramden de mannen met hun auto de voordeur van een electro-winkel. Daardoor werd de deur en het traliewerk geheel ontzet. Binnen korte tijd namen de mannen vervolgens diverse videorecorders, cameras en GSMs mee naar buiten en laadden dit in een andere auto, waarmee ze er vandoor gingen. De waarde van de buit is nog niet bekend, maar loopt in de duizenden guldens, evenals de schade aan de winkel. Van de daders ontbreekt elk spoor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie