Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging afvalstoffenheffing Zoetermeer ter inzage

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Voorstel tot wijziging Afvalstoffenheffing ter inzage, vanaf 8 januari a.s.

Vanaf 8 januari tot 5 februari 2001 ligt in het Stadhuis het voornemen tot wijziging van de Afvalstoffenverordening ter inzage.

In oktober van het afgelopen jaar heeft de gemeenteraad van Zoetermeer besloten om per 2003 de kosten voor het inzamelen van huishoudelijk afval op een andere manier bij de bewoners in rekening te brengen. Deze nieuwe aanpak wordt Gedifferentieerde Tariefstelling of kortweg Diftar genoemd. De verwachting is dat hierdoor minder afval hoeft te worden ingezameld omdat er een betere scheiding van afval plaatsvindt, wat het milieu ten goede komt.

Voorafgaand aan de invoering van Diftar zal eerst de Afvalstoffenverordening Zoetermeer van 1994 gewijzigd moeten worden. In de Afvalstoffenverordening wordt geregeld hoe en aan wie het afval hoort te worden aangeboden.

Voorgestelde wijzigingen
Een belangrijk punt in het ter inzage liggende voornemen tot wijziging van de Afvalstoffenverordening is, dat voor een bepaalde groep gebruikers er nu specifiek wordt aangewezen waar zij hun afval moeten gaan aanbieden. Inwoners uit andere delen van de gemeente kunnen geen gebruik maken van de betreffende inzamelvoorziening, waarmee het vroegtijdig overvol raken van de voorziening kan worden voorkomen. Overigens is het aanwijzen van een groep gebruikers nodig wanneer de afvalstoffenheffing binnen de gemeente wordt gedifferentieerd naar het aanbod van afval.
Een ander punt waarop het voornemen tot wijziging afwijkt van de vorige is dat in het normale geval de afstand tussen het gebouw waarin het afval wordt verzameld en de inzamelvoorziening niet meer bedraagt dan 75 meter, het wordt nu echter mogelijk om in bijzondere gevallen daarvan af te wijken tot een maximum van 125 meter. Van deze bevoegdheid zal slechts terughoudend gebruik kunnen worden gemaakt.

Inspraakprocedure
Zoals op 8 januari 2001 is gepubliceerd, liggen het voornemen tot wijziging van de Afvalstoffenverordening, het plan van aanpak en de bijbehorende stukken voor een periode van vier weken ter inzage in het informatiecentrum van het Stadhuis.
Tot 5 februari is hierop inspraak mogelijk.
Schriftelijke reacties kunnen worden gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA in Zoetermeer, onder vermelding "Inspraak Afvalstoffenverordening". Tevens bestaat de mogelijkheid om uw zienswijze mondeling naar voren te brengen. U kunt hiervoor een afspraak maken, telefoonnummer (079) 346 8309.Gemeente Zoetermeer © January 2001

Last update: 9 January 2001 (13:32)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie