Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid Sittard: dodelijk ongeval

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 9-01-2001 Persberichten district Sittard
dinsdag 9 januari 2001

District Sittard

Born: dodelijk ongeval
Op de kruising Aldenhofweg/ Haaskoul in Born heeft afgelopen maandagmiddag, omstreeks 12.45 uur, een aanrijding tussen een vrachtwagen en een fietser met dodelijke afloop plaatsgevonden. Toen de vrachtwagenbestuurder (een 40- jarige man uit Doetinchem) met zijn vrachtwagencombinatie vanaf de Haaskoul de Aldenhofweg op wilde rijden, botste hij tegen de fietser, die op de Aldenhofweg reed. De fietser kwam hierdoor ten val en raakte ernstig gewond. Het slachtoffer werd met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht, waar hij later die dag overleed. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Geleen: aanrijding met letsel
Afgelopen maandag, omstreeks 15.30 uur, heeft op de Rijksweg centrum in Geleen een aanrijding plaats gevonden tussen een 20 jarige automobilist uit Geleen en een 47- jarige bromfietser uit Geulle. De Geleendenaar sloeg met zijn auto rechtsaf, waardoor de vlak achter hem rijdende bromfietser tegen de rechterzijkant van de auto aanreed. De bromfietser kwam op een gegeven moment klem te zitten tussen de auto en een boom. De ambulance werd gewaarschuwd en het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat beide benen gekneusd waren. Bij nader onderzoek bleek dat de automobilist niet in het bezit was van een rijbewijs. De politie maakt dan ook proces- verbaal op tegen de Geleendenaar.

Sittard: winkeldiefstal
In een winkel aan de Rosmolenstraat in Sittard betrapte winkelpersoneel afgelopen maandagmiddag een 15- jarig meisje uit diezelfde plaats bij diefstal van make-upartikelen ter waarde van bijna fl. 6,-. De gewaarschuwde politie maakt proces- verbaal op tegen de verdachte. Bekeken wordt of de verdachte in aanmerking komt voor een alternatieve straf bij het Halt- bureau.

Sittard: brand in woning
De politie en brandweer kregen afgelopen maandagavond, omstreeks 22.50 uur, een melding van een brand in een woning aan de St. Paulusstraat in Sittard. Op het moment van de brand was niemand thuis. Niet bekend is wat de schade aan de woning is, naastgelegen woningen liepen rookschade op. Ook de oorzaak van de brand is nog onbekend, maar brandstichting is niet uitgesloten. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Geleen: uit de bocht
Afgelopen maandagavond, omstreeks 22.40 uur kreeg de politie een melding dat op de Middenweg in Geleen in een bocht een auto van de weg was geraakt en in de struiken zou zijn beland. Daarbij is de bestuurder uitgestapt en weggegaan. De politie die een onderzoek instelde trof op een parkeerterrein bij het Sittardse Maaslandziekenhuis een man die voldeed aan het opgegeven signalement en die aan zijn hoofd gewond was. De politie heeft de man, een 37-jarige Sittardenaar aangehouden en eerst naar de EHBO van het Sittardse ziekenhuis gebracht waarna hij voor nader onderzoek werd overgebracht naar het politiebureau. Omdat de politie aanwijzingen had gekregen van mogelijk drankgebruik, vorderde de politie medewerking aan een onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed. Echter de verdachte weigerde iedere medewerking. In het politiebureau uitte de verdachte allerlei bedreigingen tegen de agenten en sloeg ook een van de agenten in het gezicht. De politie heeft het rijbewijs van de verdachte ingevorderd en maakt proces-verbaal tegen hem op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie