Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erasmusspeld voor Jacques Vielvoye uitgereikt

Datum nieuwsfeit: 09-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor Jacques Vielvoye

Wethouder Sandra Korthuis (o.m.Volksgezondheid en Maatschappelijke Dienstverlening) heeft dinsdag 9 januari een Erasmusspeld uitgereikt aan Jacques Vielvoye. De uitreiking vond plaats op de afdeling dagbehandeling van Verpleegtehuis en Reactiveringscentrum Antonius IJsselmonde.

Jacques Vielvoye, die al dertig jaar werkzaam is bij Antonius IJsselmonde, is buiten werktijd een gedreven vrijwilliger. Naast de zorg voor zijn afhankelijke moeder zet hij zich belangeloos in voor o.a. de EHBO-vereniging en het zangkoor van de kerk. Voor het Antonius IJsselmonde organiseerde hij verder patiëntenvakanties en maakte hij jaren deel uit van de Ondernemingsraad.

De Erasmusspeld is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied gedurende een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving. De speld is vernoemd naar de humanist Desiderius Erasmus, die op 27 oktober 1469 in Rotterdam werd geboren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie