Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apple maakt DVD-authoring mogelijk met iDVD en DVD StudioPro

Datum nieuwsfeit: 10-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Apple Benelux

Apple. The Apple Store. iReview iTools. iCards. QuickTime. Apple Support. Mac OS X
HotNews Hardware Software Made4Mac Education Creative Small Business Developer Where to buy

Apple maakt dvd-authoring op de computer mogelijk met iDVD en DVD Studio Pro

Power Mac G4 is dankzij de revolutionaire SuperDrive van Apple de eerste complete dvd-authoringoplossing

Brussel/Bunnik, 10 januari 2001 - Apple heeft vandaag iDVD geïntroduceerd, een baanbrekend nieuw programma waarmee consumenten snel en eenvoudig professioneel ogende dvd's kunnen maken, die kunnen worden afgespeeld in elke standaard-dvd-speler. Tevens heeft Apple DVD Studio Pro onthuld, het eerste complete dvd-authoringprogramma dat verkrijgbaar is voor minder dan US$ 1.000*. iDVD is standaard geïnstalleerd op de Power Mac G4 met de revolutionaire nieuwe SuperDrive: een gecombineerde cd-rw-/dvd-r-speler waarmee cd's en dvd's kunnen worden gelezen en beschreven. DVD Studio Pro maakt het mogelijk dvd's van professionele kwaliteit te coderen, te ontwikkelen en te beschrijven en is daarmee de ideale aanvulling op Apple's Final Cut Pro-programmatuur voor videobewerking, speciale effecten en filmmontage.

"Met iDVD en DVD Studio Pro blijft Apple vooroplopen wat betreft de desktopvideorevolutie", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "De nieuwe Power Mac G4 met iMovie, Final Cut Pro, iDVD en DVD Studio Pro is de enige computer die zowel professionals als veeleisende consumenten een geïntegreerde oplossing biedt voor de professionele productie van dvd's".

iDVD
Met iDVD kunnen Mac-gebruikers hun iMovie-films, QuickTime-bestanden en afbeeldingen bijzonder eenvoudig op een dvd-schijf zetten die kan worden afgespeeld in elke standaard-dvd-speler. Bovendien is met iDVD ook de ontwikkeling van dvd-titels bijzonder eenvoudig doordat allerlei complexe bewerkingen kunnen worden uitgevoerd via standaardcommando's en door eenvoudigweg onderdelen te slepen. iDVD biedt gebruikers de volgende mogelijkheden:

* iMovie-films, QuickTime-bestanden en afbeeldingen omzetten in de dvd-structuur met behulp van de snelle MPEG-encoder in iDVD;
* iMovie-films en afbeeldingen slepen naar een dvd-project;
* menu's, knoppen en achtergronden maken op basis van eigen afbeeldingen, of een keuze maken uit diverse prachtige thema's met professioneel vormgegeven achtergronden en speciale lettertypen;
* voorvertoningen van projecten bekijken om de navigatie en weergave te controleren;

* met één klik dvd's opnemen met de baanbrekende nieuwe cd-rw-/dvd-r-SuperDrive van de Power Mac G4.

DVD Studio Pro
DVD Studio Pro is de ideale aanvulling op Final Cut Pro en stelt de gebruikers in staat video te coderen, complexe authoringtaken uit te voeren, afgeronde producten in realtime te bekijken en dvd's te branden met behulp van de nieuwe SuperDrive van de Power Mac G4.

DVD Studio Pro biedt gebruikers de volgende mogelijkheden:
* video coderen in MPEG-2 en audio coderen in Dolby Digital, de twee meestgebruikte structuren voor de productie van professionele dvd's;

* dvd-authoring, waarbij gebruik kan worden gemaakt van maar liefst 99 videosporen en meervoudige taalsporen. In de dvd's kunnen ook diaseries, statische of dynamische menu's uit gelaagde PhotoShop-bestanden, videofragmenten en interactieve Internet-koppelingen worden verwerkt;

* een voorvertoning in realtime van het afgeronde project bekijken zonder multiplexing of het maken van een image;
* dvd's branden met behulp van de nieuwe SuperDrive van de Power Mac G4, die vervolgens kunnen worden afgespeeld in standaard-dvd-spelers. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om het project op een DLT-tape te zetten om een groot aantal kopieën te maken of een dvd-ramschijf te beschrijven om het project tegen lage kosten te kunnen testen.

Prijzen en verkrijgbaarheid
iDVD is standaard geïnstalleerd op de nieuwe Power Mac G4 met de gecombineerde cd-rw-/dvd-r-SuperDrive. Met deze eenheid kunnen dvd-r-schijven van 4,7 GB worden beschreven, die als set van vijf schijven verkrijgbaar zijn bij de Apple Store (www.apple.com/nlstore en www.apple.com/belgiumflstore) voor een adviesprijs van US$ 49,95*. Deze schijven zijn geschikt voor een uur aan videomateriaal van hoge kwaliteit en kunnen worden afgespeeld in een groot aantal consumenten- en computer-dvd-spelers. Een overzicht van compatibele dvd-spelers is te vinden op www.apple.com/dvdr/compatibility.

DVD Studio Pro is deze maand verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore) en via Authorized Apple Resellers voor een adviesprijs van US$ 999*. De minimale systeemvereisten om DVD Studio Pro te kunnen gebruiken zijn een Power Mac G4 met een AGP-videokaart en een dvd-r-, dvd-ram- of dvd-romspeler (met ondersteuning voor Apple DVD Player 2.0 of hoger), Mac OS 9.0.4 of 9.1, QuickTime 4.1, 128 MB RAM (192 MB aanbevolen) en een harde schijf van 12 GB.


* Voor de Nederlandse en Belgische prijzen verwijzen wij u graag naar onze website: www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore.

© 2001 Apple, het Apple logo, Macintosh, DVD Studio Pro, Final Cut Pro, iDVD, Movie, Mac, Mac OS, Quicktime en Apple Store zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Overige product- en bedrijfsnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.

Apple

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie ? de beste producten en ondersteuning leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, wetenschappers, technologen, ondernemers en consumenten in meer dan 140 landen.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Van den Eynde
MarCom & PR Manager Apple Belux
Buro & Design Center
Heizel Esplanade 1, box 100
1020 Brussels
Tel: +32 (0)2-474-42-57
Fax: +32 (0)2-474-43-00
Email: (vandeneynde.s@euro.apple.com)

Eveline Riedijk
Marketing Communications & Public Relations Manager Nederland Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel.:+31 (0)30 - 659 39 40
Fax: +31 (0)30 - 659 38 50
E-mail: (riedijk.e@euro.apple.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie