Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedeputeerde Noord-Holland lid Raadgevend Comité Polen

Datum nieuwsfeit: 10-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland


* Persbericht, 10 januari 2001

Gedeputeerde Verburg lid van het Gemengd Raadgevend Comité Polen Bob Verburg, gedeputeerde Economie, Landbouw en Europa, is door het Comité van de Regio's (CvdR) als lid aangewezen van het Gemengd Raadgevend Comité Polen. Dit officieel overlegforum voor het CvdR en de Poolse overheid zal gevraagd en ongevraagd de Poolse regering én de Europese ministers adviseren over alle lokale en regionale aangelegenheden die met de Poolse toetreding tot de Europese Unie te maken hebben.

In het Polencomité zal gedeputeerde Verburg o.a. de economische ontwikkelingen op de voet volgen: "Noord-Holland en Polen hebben elkaar veel te bieden. Er zijn kansen voor de staalsector en de landbouw. Die moeten we benutten. Zo krijgen we door de contacten met Polen méér kennis over de Poolse manier van ondernemen en besturen. Met deze kennis kan het Noord-Hollandse bedrijfsleven zijn voordeel doen bij het verkennen van de Poolse markt."

Behalve Verburg zijn ook de volgende CvdR-leden benoemd voor het Polencomité: Castellani, Delebarre, Kaliff, O'Neachtain, Perkkiö, Schelter en Van den Brande.

Inlichtingen: Hans Keulen, bureau Bestuurlijke Organisatie en Strategie, tel (023) 514 36 57

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie