Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fysiotherapeuten besparen jaarlijks miljoenen

Datum nieuwsfeit: 10-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF)

Fysiotherapeuten besparen jaarlijks miljoenen op sterk gestegen kosten van arbeidsongeschiktheid in de Zorg

fysiotherapeut, huisarts, verloskundige en Minister Borst kunnen direct profiteren van oplossing

Persbericht: amersfoort, 10 januari 2001 Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft vandaag een oplossing gevonden voor de sterk gestegen kosten van arbeidsongeschiktheid in de Zorg door zelf op zoek te gaan naar een verzekering. Volgens Cees Hovenkamp, voorzitter van het KNGF is de oplossing goed nieuws voor de fysiotherapeuten en andere Zorgaanbieders als huisartsen, verloskundigen, tandartsen en logopedisten. In sommige gevallen liep de premiestijging van de huidige verzekeraar Movir namelijk op tot wel 400%. Ook Minister Borst (Volksgezondheid) zal van de oplossing van het KNGF aanzienlijk profiteren. Zij heeft immers toegezegd de reële stijging van de praktijkkosten van de Zorgaanbieders in het tarief te zullen compenseren. Deze stijging kan nu aanzienlijk lager uitvallen. Zorgaanbieders en het Ministerie kunnen nu tientallen miljoenen op jaarbasis besparen.

Samen met verzekeraar Interpolis en Assurantiekantoor Meeùs heeft het KNGF tussen Kerst en vandaag een verzekering voor haar leden ontwikkeld die kwalitatief minimaal gelijkwaardig is aan de huidige verzekeringen voor de Zorgaanbieders in Nederland. In veel gevallen is de premie voor deze nieuwe verzekering slechts de helft van wat Movir berekent. Door het absolute marktleiderschap van Movir nu zelfstandig te breken en zelf de markt te verkennen, lijkt het KNGF erin geslaagd niet alleen voor haar leden, maar ook voor de meeste overige Zorgaanbieders en het Ministerie van VWS tientallen miljoenen guldens op jaarbasis te besparen. Alleen al bij de fysiotherapeuten gaat het op jaarbasis om een reductie van de stijging van de praktijkkosten door arbeidsongeschiktheid van minimaal 15 miljoen gulden.

Cees Hovenkamp (voorzitter KNGF) is vol lof over de snelle besluitvorming van Minister Borst rondom haar toezegging om de premieverhoging van de arbeidsongeschiktheidsverzekering ook voor de fysiotherapeut in het tarief te vergoeden. Ook de rol van het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG) in deze kwestie wordt positief ervaren. De fysiotherapeuten denken op hun beurt de Minister en de andere Zorgaanbieders een prima wederdienst te hebben verleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie