Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 10-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 10-01-2001 Mediaberichten woensdag 10 januari (18.00 uur)

BLERICK Diefstal

BLERICK Onbekenden hebben op dinsdagavond 9 januari 3 computers en een beamer ontvreemd uit een bedrijf aan de Archimedesweg. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. De schade bedraagt enige tienduizenden guldens.

BLERICK Vernielingen opgelost

BLERICK De politie van de basiseenheid Blerick heeft het onderzoek naar de vernielingen in een gebouw aan de Drie Decembersingel afgesloten. Tussen 5 en 11 oktober 2000 werden er voor ongeveer fl 124.000,- vernielingen gepleegd in het gebouw. Er werden 14 verdachten gehoord. Zij variëren in leeftijd van 11 tot en met 16 jaar en zijn afkomstig uit Blerick, Grubbenvorst en Belfeld. Drie verdachten, afkomstig uit Blerick, vernielden een ruit aan de buitenzijde van het gebouw. De andere 11 verdachten hielden huis binnen in het pand. Er werden ramen en deuren vernield, brandblussers leeggespoten, brand gesticht en andere vernielingen gepleegd. De verdachten waren in oktober verschillende keren in het pand geweest, in wisselende samenstellingen. Het pand was niet in gebruik ten tijde van de vernielingen.

ECHT Letselongeval

ECHT Een 57-jarige vrouw uit Harmelen heeft bij een ongeval op de Rijksweg 75 in Echt nekletsel en kneuzingen opgelopen. De vrouw zat in de auto bij haar 58-jarige echtgenoot die de macht over het stuur verloor nadat hij een vrachtauto had ingehaald. De 58-jarige kwam hierdoor op de rijstrook van de vrachtauto terecht. De 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Eemnes kon een aanrijding niet meer voorkomen.

WEERT Winkeldiefstal

WEERT Drie onbekende daders hebben 6 mobiele telefoons gestolen uit een winkel aan de Muntpassage in Weert. De drie kwamen de winkel binnen en gristen de mobiele telefoons mee. Hierna renden ze de winkel uit. De waarde van het gestolen goed bedraagt enige duizenden guldens.

WEERT Scholieren gecontroleerd

WEERT Veertien scholieren werden in Tungelroy en Stramproy bekeurd voor het niet voeren van fietsverlichting op woensdagochtend 10 januari. Tussen 07.00 uur en 09.30 uur controleerde de politie op deze overtreding. s Middags werd er op de Graaf Hornelaan en de Herenstraat een rijden door rood licht- controle gehouden. Hierbij werden geen bekeuringen uitgedeeld.

ROERMOND Fietscontrole

ROERMOND Veertien fietsers werden in Roermond bekeurd in de vroege middag van 10 januari. Tussen 13.30 uur en 14.30 uur controleerde de politie op de Kloosterwandstraat en de Hamstraat. De bekeuringen werden uitgeschreven omdat de bestuurders in het voetgangersgebied fietsten.

REGIONAAL Snelheidscontroles

Op de Roermondseweg in Steyl werd op 10 januari een snelheidscontrole gehouden in het kader van het project Samen Minder. Hierbij werden tussen 11.49 uur en 12.44 uur, 661 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 37 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 50 km per uur geldt. In Stramproy werd op woendsdagochtend tussen 10.30 en 12.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Amentstraat. Hier werden 86 passanten gecontroleerd. Geen van de bestuurders reed te hard. Op woensdagochtend werd op de Venrayseweg in Blerick gecontroleerd tussen 10.06 uur en 11.30 uur. Er passeerden 227 voertuigen waarvan er 32 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur terwijl de maximum snelheid ter plaatse 50 km per uur is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie