Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reddingshuisje in Vlieland afgebrand

Datum nieuwsfeit: 10-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Vlieland
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Vlieland

Reddingshuisje afgebrand

Dinsdag 9 januari jongstleden is het reddingshuisje door nog onbekende orrzaak afgebrand. Het reddings of drenkelingenhuisje is een van de meest markante "gebouwen"op Vlieland. Het staat midden op de zandvlakte de Vliehors ver verwijderd van de bewoonde wereld. Het reddingshuisje was tevens ingericht als Juttersmuseum.

In 1997 werd het door de gemeenteraad van Vlieland aangewezen als huis der gemeente. Sindsdien is het mogelijk om te trouwen in het reddingshuisje. Jaarlijks worden er gemiddeld zo'n 10 huwelijken voltrokken.

Of er dit jaar nog huwelijken in het reddingshuisje voltrokken zullen kunnen worden is nog niet duidelijk. Wellicht dat het huisje weer opgebouwd gaat worden. Het allereerste reddingshuisje dateert overigens van 1890.

Mocht u plannen hebben om in het reddingshuisje te trouwen dan is het verstandig contact op te nemen met de afdeling burgerzaken van de gemeente Vlieland. (0562-452712).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie