Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale IQ-test bij BNN

Datum nieuwsfeit: 10-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: BNN
Zoek soortgelijke berichten
BNN

Hilversum, 6 december 2000

NATIONALE IQ-TEST BIJ BNN

Op woensdag 10 janauri zendt BNN van 20.25 tot 21.30 uur en van 22.20 tot 23.30 uur op Nederland 2 de Nationale IQ-test uit. In dit live programma test BNN het IQ van 350 kandidaten en is er de mogelijkheid om zelf je IQ te testen door mee te doen via internet.

De presentatoren Jeroen Pauw en Bridget nemen in het eerste deel de test af bij verschillende groepen mensen waaronder Bekende Nederlanders, militairen, studenten, allochtonen, leraren en tweelingen. Ook Bart de Graaff zal een deel van de presentaties op zich nemen door tijdens de test een kijkje bij de deelnemers te nemen. De kandidaten worden getest op numerieke intelligentie, verbale intelligentie en ruimtelijk en visueel inzicht.

In het tweede deel van het programma neemt Jeroen Pauw samen met een panel van wetenschappers en psychologen de juiste antwoorden door en wordt de uitslag bekend gemaakt. Via een streaming video kun je via internet live meedoen (www.denationaleiqtest.nl). De computer berekent de persoonlijk IQ-score. Bovendien ontvangt iedereen die meedoet een officieel BNN-deelnemerscertificaat met het testresultaat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie