Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 10-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.15 uur
Schietpartij

NIEUWEGEIN Dinsdagmiddag om tien over vier vond op de Souvereinenburg in Nieuwegein een schietpartij plaats waarbij niemand gewond raakte.

Nadat een 28-jarige man uit Nieuwegein een schot uit een pistool had gelost in de richting van een woning werd hij door twee mannen, die uit de woning aan de Souvereinenburg kwamen, zodanig mishandeld dat hij enige tijd in het Anthoniusziekenhuis werd opgenomen.

Op straat ontaardde de verhitte situatie tussen de bewoners en de schutter in een behoorlijke vechtpartij waarbij twee Nieuwegeiners van 20 en 17 jaar werden aangehouden. De schutter die rond tien uur s avonds uit het ziekenhuis werd ontslagen werd ook aangehouden. De kogel die werd afgevuurd raakte twee geparkeerde auto die hierdoor beschadigd raakten.

De oorzaak van de schietpartij is terug te brengen tot een onenigheid in de relatiesfeer.
De mannen zijn na overleg met de officier van justitie ingesloten voor nader onderzoek. Het gebruikte vuurwapen is in beslag genomen.

Op heterdaad

NIEUWEGEIN Aan de Grote Wade in Nieuwegein zijn dinsdagavond drie mannen aangehouden die volgens een getuige bezig waren een velg van een geparkeerde auto te verwijderen.

De drie, een 24-jarige inwoner van Nieuwegein en twee Utrechters (beiden 21 jaar) zijn in de directe omgeving van de auto aangehouden en meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat alle moeren van een van de wielen volledig waren losgedraaid. Toen een getuige langskwam gingen de drie er vandoor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie