Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laurus verwerft 100% belang in Mitra's Wijn Etcetera

Datum nieuwsfeit: 10-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Laurus NV
Zoek soortgelijke berichten
Laurus NV


Laurus verwerft 100% belang in Mitra's Wijn Etcetera, 10 januari 2001 Laurus verkoopt centrale slagerijen aan Nutreco, 9 januari 2001 Dr. David A. Kodde nieuwe CFO Laurus, 8 januari 2001 Laurus kiest voor 1 supermarktformule: Konmar, 20 november 2000 Tegenvallend resultaat; wel forse omzetstijging, 30 augustus 2000
Laurus verwerft 100% belang in Mitra's Wijn Etcetera, 10 januari 2001
Laurus neemt het volledige aandelenpakket van Mitra's Wijn Etcetera over. Mitra's Wijn Etcetera is een joint venture van Laurus (56%), Kruidvat Beheer (10%) en Tengelmann Nederland (34%) die in 1998 is ontstaan. Met 335 slijterijen en een marktaandeel van circa 16% is Mitra's Wijn Etcetera de tweede slijterijketen van Nederland. Doordat Kruidvat Beheer de supermarktactiviteiten vorig jaar aan Laurus heeft overgedragen om zich volledig op de drogisterij- en parfurmerie-activiteiten te concentreren, en Tengelmann Nederland zich van de Nederlandse markt heeft teruggetrokken, is de bestaansreden voor de samenwerking komen te vervallen. Laurus heeft een principeovereenkomst met beide aandeelhouders bereikt onder de voorwaarde dat de NMa met de aandelenoverdracht instemt. De ondernemingsraad van Laurus en die van Mitras Wijn Etcetera is om advies gevraagd.

Voor de slijterijketen betekent de volledige aandelenoverdracht naar Laurus dat er weer sprake is van duidelijke eigendomsverhoudingen. Tevens verkrijgt Laurus hierdoor weer volledige controle over de deels strategische Mitra-vestigingspunten die kunnen worden gebruikt voor uitbreiding van aangrenzende nieuwe Konmar supermarkten.
Mitras Wijn Etcetera exploiteert nog 26 inpandige slijterijen bij A&P-supermarkten. A&P is voornemens de exploitatie over te nemen onder een franchisecontract met Mitras Wijn Etcetera.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie