Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

E-mail niet minder gevaarlijk dan surfen

APS: E-mail niet minder gevaarlijk dan surfen

ALADDIN KNOWLEDGE SYSTEMS BV

IJsselstein / Tel Aviv, 10 januari 2001 De Registratiekamer en het FNV hebben de afgelopen dagen flink van zich laten horen met betrekking tot de controle op het surfgedrag van werknemers. Naast de discussie of het gebruik van e-mail en Internet wel of niet mag worden gecontroleerd bestaat er vooral ook met e-mail verkeer een bijzonder groot gevaar voor de veiligheid van het netwerk en de bestanden van een organisatie.

Het is derhalve een groot misverstand al zou men thans in de veronderstelling zijn dat prive e-mail vanaf het werk minder gevaren zou opleveren en zonder meer moet worden toegestaan. Integendeel. Het is een bekend fenomeen dat veel van de vijandige code via (prive) e-mail attachments worden meegestuurd, zonder dat de gebruiker er weet van heeft. De mogelijke gevaren, en hierdoor de bedrijfsbelangen, dienen hierbij zwaarder te wegen dan het beschermen van iemand's privacy.

Het 'I LOVE YOU' vandaalprogramma heeft vorig jaar bewezen dat willekeurige (vijandige) programmeercode kan worden 'verpakt' in allerhande e-mail attachments, zoals Visual Basic Script, maar bijvoorbeeld ook Java-applets en ActiveX-controls. Voor standaard firewalls, virusscanners en filtering-software is het derhalve onmogelijk om onbekende vijandige code te onderscheppen. Derhalve is het door de Registratiekamer gedane voorstel, in combinatie met de hiermee onstane discussie, verre van volledig.

In de basis is het Internet een fantastische ontwikkeling; het heeft echter ook een keerzijde. Het Israelische Aladdin, expert op het gebied van Internet beveiliging en virussen, heeft de stelling dat alles op het Internet beschikbaar moet zijn voor iedereen, mits het op een veilige manier plaatsvindt. De door Aladdin geboden Pro-Actieve beschermingsmethodes zijn derhalve gebaseerd op het feit dat ieder contact met het Internet problemen kan opleveren. Hiervoor biedt Aladdin een unieke en slimme oplossing als opvolger van traditionele antivirus software. Op deze manier kan worden voorkomen dat bedrijfsnetwerken op een simpele manier kunnen worden platgelegd door onverantwoord surfgedrag of onveilige e-mails vanuit de medewerkers. Uiteraard is het aan de organisatie om aanvullende (electronische) maatregelen te nemen voor wat betreft onderwerpen als:
- filtering/blokkering van bepaalde (groepen) websites
- controleren op surfgedrag
- controleren op de inhoud van e-mails (voorkomen dat bepaalde bedrijfsinformatie het netwerk kan verlaten)
- specifieke tijdstippen aanwijzen waartussen medewerkers (prive) kunnen surfen en/of mailen
- etcetera.
Voor meer informatie over de gevaren van het Internet kan men terecht op de website van Aladdin: www.eAladdin.com

Over Aladdin: Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israel), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatiesoftware tot Internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het Internet willen geven inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en
-productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie