Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkgroep Beeldende Kunst Axel zoekt nieuwe leden

Datum nieuwsfeit: 10-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

WERKGROEP BEELDENDE KUNST ZOEKT NIEUWE LEDEN

Sinds een groot aantal jaren is in de gemeente Axel de Werkgroep Beeldende Kunst actief. Doordat kort na elkaar een aantal leden zich genoodzaakt zag terug te treden, bestaan er momenteel enkele vacatures in deze werkgroep.

Uiteraard zou het plezierig zijn als deze vacatures op zo kort mogelijke termijn worden ingevuld.

Heeft u belangstelling voor kunst en voelt u er wat voor om kunst meer onder de aandacht te brengen van het publiek, en dan met name de bevolking van Axel? Dan bent u misschien degene naar wie de werkgroep op zoek is!

De Werkgroep Beeldende Kunst bestaat uit een aantal leden, afkomstig uit diverse geledingen van de Axelse bevolking, en staat onder voorzitterschap van de heer J. van Schaik, wethouder van onder meer cultuur.
In de loop der jaren zijn op initiatief van de werkgroep een groot aantal kunstprojecten binnen de gemeente gerealiseerd. We noemen in dit verband o.a. het Volco-project van Han Deij in Axel, het Vlasmonument van Luc Ingels in Koewacht, de plaatsing van het beeld Moere, vervaardigd door Hedi Bogaers in Zuiddorpe en realisatie van kunstprojecten bij de Koewachtse bibliotheek, het cultureel centrum De Halle en de opzet van een kunstroute door de gemeente Axel.

De werkgroep vergadert gemiddeld eens in de 6 à 8 weken ('s avonds) in het stadhuis, teneinde de voortgang van de projecten te bespreken en, niet onbelangrijk, nieuwe projecten te ontwikkelen. Zo wordt er momenteel door de Koewachtse kunstenaar Jean Kamps gewerkt aan een kunstwerk voor de Wintertuin in het project De Hoven en is men bezig met de vervaardiging van een relatiegeschenk voor de gemeente Axel.

Heeft u interesse ?
Schrijft u dan voor 1 februari a.s. een briefje naar het College van Burgemeester en Wethouders van Axel, ter attentie van de Werkgroep Beeldende Kunst, Postbus 17, 4570 AA te Axel. Bellen kan eventueel ook en wel naar de secretaris van de werkgroep Beeldende Kunst, telefoon 0115-568355.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie