Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM introduceert de WebSphere Translation Server

Datum nieuwsfeit: 10-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IBM slecht taalbarrières

IBM introduceert de WebSphere Translation Server, software voor real time vertalingen

Amsterdam, 10 januari 2001 - IBM lanceert vandaag de IBM WebSphere Translation Server. Met deze nieuwe software kunnen ondernemingen hun webpagina's, e-mailberichten en conversaties via het Internet real time beschikbaar stellen in meerdere talen. Hiermee is de weg vrijgemaakt voor wereldwijde communicatie en e-commerce zonder taalbarrières.
Met de IBM WebSphere Translation Server kunnen organisaties hun webcontent in meerdere talen, wereldwijd verspreiden, zonder gebruik van speciale webpagina's of webinfrastructuren. Ook is het mogelijk om tegelijkertijd in meerdere talen te chatten met medewerkers of relaties buiten de eigen organisatie. De WebSphere Translation Server ondersteunt vertalingen van het Engels naar het Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Omgekeerd zijn teksten of conversaties vanuit deze talen ook direct naar het Engels om te zetten. Daarnaast is het mogelijk om vanuit het Engels te vertalen naar Chinees, Japans en Koreaans. Doordat het systeem de grammatica's van de verschillende talen begrijpt, levert de software geen vertaling van individuele woorden, maar een werkbare basisvertaling.

De WebSphere Translation Server is, als onderdeel van het WebSphere Software Platform, ontworpen op open standaards en draait op de besturingssystemen NT, AIX en Solaris. Het systeem vertaalt tenminste 200 woorden per seconde, maar afhankelijk van de beschikbare geheugencapaciteit en werkruimte kan de vertaalsnelheid oplopen tot ongeveer 500 woorden per seconde.
De IBM WebSphere Translation Server is vanaf maart 2001 te verkrijgen bij IBM en IBM business partners. De mogelijkheden van de software zijn uit te proberen op www.ibm.com/software/voice.

Over IBM:

IBM is 's werelds grootste IT-onderneming met 80 jaar ervaring op het gebied van bedrijfsinnovatie. Met een productaanbod bestaande uit applicaties, middleware en besturingssystemen voor de meest uiteenlopende computerplatforms, reikt IBM Software haar klanten alle middelen aan om in dit nieuwe tijdperk van elektronisch zakendoen mee voorop te lopen.
Internet-gebruikers kunnen ook voor nadere informatie over IBM en haar producten, diensten en technologie terecht op het World Wide Web. Het adres van IBM's home page is www.ibm.com. Meer informatie over IBM Software is te vinden op www.ibm.com/software.

Voor meer informatie:

Brodeur Worldwide IBM Software

Renée Reijers Ronald Velten

020 346 20 00 020 ? 513 72 78

(rreijers@nl.brodeur.com) (ronald_velten@nl.ibm.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie