Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Productschap PVE: ook in vleesindustrie krappe arbeidsmarkt

Datum nieuwsfeit: 10-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Productschappen Vee, Vlees en Eieren

nr.5 - 10 januari 2001

Ook in vleesindustrie krapte op arbeidsmarkt

De werkgelegenheid in de vleesindustrie was in het jaar 2000 een punt van zorg. Dit constateert de PVE-voorzitter Tazelaar in zijn nieuwjaarsrede. Niet alleen het verloop was in het jaar 2000 groot. Ook was het moeilijk om aan goede arbeidskrachten te komen en deze vast te houden.

Het aantal werknemers in de vleesbranche nam in het jaar 2000 licht af. Waar in 1999 nog 25.000 personen werkzaam waren in de vleesbewerkende en

-verwerkende industrie, waren het afgelopen jaar 24.400 personen in deze branche werkzaam. De lichte daling is grotendeels toe te schrijven aan de toenemende automatisering van het productieproces.

De voorzitter stelt dat er hard gewerkt moet worden om de arbeidsomstandig-heden, de arbeidsverhoudingen alsmede het imago van de vleesindustrie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Daartoe wordt binnenkort door de vleessectoren een CD-Rom uitgegeven voor arbeidsbureaus, schooldecanen en dergelijk. Deze CD-Rom is gebaseerd op de beroepsprofielen die de Productschappen Vee, Vlees en Eieren in het voorjaar 2000 hadden opgesteld om meer bekendheid te geven aan de verschillende werkzaamheden in de vleesbranche.

Voorts kondigt de PVE-voorzitter aan dat, in het voorjaar een convenant wordt gesloten tussen de sociale partners en de vleesindustrie over de aanpak van RSI.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie