Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 11-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 11-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
donderdag 11 januari 2001

dagelijkse berichten

Groningen: diefstal uit container
In de nacht van maandag op dinsdag werd op een bouwterrein aan de Meeuwen ingebroken in een container van een bouwonderneming uit Groningen. De cilindersloten van de container werden vernield. Uit de container werden honderden aluminium hoekprofielen en RVS verankeringen weggenomen. Vermoedelijk hebben de aders daarbij een vrachtauto gebruikt om de gestolen goederen te vervoeren. De schade is enkele tienduizenden guldens.

Groningen: Controle op taxivervoer
Aan de Leonard Springerlaan en het Hanzeplein heeft de politie gisterochtend een controle gehouden op het taxivervoer. Tientallen taxi(s werden gecontroleerd. Aan zes bestuurders werd een procesd verbaal uitgereikt voor het niet hebben van de juiste vergunning, technische gebreken en het vervoeren van teveel passagiers.

Groningen: bejaarde vrouw beroofd
In het portiek van een flat aan de Morgensterlaan is gisteravond een 79-jarige vrouw beroofd van haar tas. De vrouw werd in de hal aangesproken door een jongen die haar vervolgens met haar rollator omver duwde. De vrouw kwam te vallen en de verdachte nam haar tas uit de rollator waarna hij zich uit de voeten maakte. In de tas zaten haar juist gedane boodschappen en haar portemonnee met een paar honderd gulden. De vrouw moest door medebewoners overeind worden geholpen. Zij liep geen letsel op.

Steendam/Veendam: bestuurders onder invloed
De politie heeft de afgelopen nacht in Steendam en in Veendam automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed. Aan de Damsterweg in Steendam werd een 46-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij bleek bij een routinecontrole onder invloed van 1.6 promille alcohol in zijn auto te rijden. Een 31-jarige man uit Veendam werd in de Winkler Prinsstraat in zijn woonplaats gecontroleerd. Daarbij bleek ook hij onder invloed te zijn (1.5 promille). Beide bestuurders zijn na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Hun rijbewijzen zijn door de politie ingevorderd.

Deflzijl: agressieve winkeldief
In de Waterstraat in Delfzijl heeft de politie gistermiddag een 43-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Personeel van een speelgoedzaak in de Waterstraat zag dat de man met een step de winkel uitliep zonder te betalen. De eigenaar van de zaak achtervolgde de man en sprak hem op straat aan over de niet betaalde step. De dief trok daarbij een mes en bedreigde de winkeleigenaar. Er ontstond een worsteling waar de winkelier hulp kreeg van collega-winkeliers. Gezamenlijk konden ze de winkeldief het mes afpakken en hem aan de politie overdragen. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en ingesloten. De speelgoedwinkelier moest zich in verband met lichte verwondingen onder doktersbehandeling stellen. De step is teruggegeven aan de eigenaar.

Oude Pekela: inbraak
In de afgelopen nacht is ingebroken in een juwelierszaak aan De Helling in Oude Pekela. Door een gat in het dak te maken konden de inbrekers binnen komen. Eenmaal binnen zijn ze vermoedelijk bij het openen van vitrines gestoord door het inbraakalarm en gevlucht. Ze zagen nog wel kans om sieraden en enkele horloges mee te nemen. De politie stelt een onderzoek in.

Leek: poging inbraak
Onbekenden hebben de afgelopen nacht geprobeerd in te breken in een supermarkt aan de Waezenburglaan in Leek. Ze zijn vermoedelijk gevlucht toen bij het openbreken van het dak van de zaak het inbraakalarm afging. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de daders niet binnen geweest. Er wordt niets vermist.

Niezijl: rijden tijdens ontzegging
De politie heeft vannacht op de Rijksstraatweg in Niezijl een 53-jarige automobilist uit Kollumerzwaag aangehouden. De man die bij een routinecontrole werd staande gehouden bleek niet te mogen rijden omdat hem de rijbevoegdheid was ontzegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden.

Jonkersvaart: uitrijden mest
De politie heeft gistermiddag in Jonkersvaart, gemeente Marum proces-verbaal opgemaakt tegen een 38-jarige veehouder uit die plaats. Politiemensen constateerden na meldingen van omwonenden dat de man bezig was mest uit te rijden terwijl dat in deze periode van het jaar niet is toegestaan. Bij onderzoek bleek dat de man ongeveer 10.000 liter mest had uitgereden terwijl hij vorige week ook al mest over zijn land had verspreid. Mest uitrijden is alleen toegestaan in de periode tussen 1 februari en 30 september.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie